.
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 20:13

R.I.P. Mike Trimby - Έφυγε από τη ζωή ο "προστάτης" αναβατών και ομάδων

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της International Road Racing Teams Association, Mike Trimby, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Ο Mike Trimby συνίδρυσε την IRTA (International Road Racing Teams Association) το 1986, αφού του ζητήθηκε από τους αναβάτες Grand Prix της εποχής να  βοηθήσει στο να επιτύχουν καλύτερες αμοιβές και να γίνουν ασφαλέστεροι οι αγώνες, αναγκάζοντας αλλαγές στα σχέδια στις πίστες που περιελάμβαναν στην αρχή την απομάκρυνση φρακτών και πιο πρόσφατα την τοποθέτηση αεροφράχτων και την επέκταση των χώρων διαφυγής. Ο Trimby και η σύζυγός του συνέχισαν το έργο του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της IRTA, εκπροσωπώντας τις αγωνιστικές ομάδες μέχρι τον θάνατό του.

Μέσω της οργάνωσης IRTA, το έργο του Trimby βοήθησε να μετατραπούν οι αγώνες Grand Prix από ένα άθλημα στο οποίο οι θάνατοι ήταν ουσιαστικά εγγυημένοι, σε ένα άθλημα στο οποίο κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ λιγότερο πιθανό. Στις αρχές του 2023, ο Mike Trimby τιμήθηκε με το βραβείο μοτοσυκλέτας του Royal Automobile Club (RAC), το Torrens Trophy, για το έργο του να κάνει τους αγώνες μοτοσυκλέτας ένα ασφαλέστερο καθώς και καλύτερο ως προς τις αμοιβές άθλημα για τις ομάδες και τους αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό.

Σε ανακοίνωση της στο MotoGP η Dorna αναφέρει: «Ο Mike Trimby δυστυχώς πέθανε. Ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος της IRTA και σύμβολο του MotoGP, ο Trimby θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Η Dorna Sports και ολόκληρη η οικογένεια του MotoGP, στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγο του Mike, την Irene, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους αγαπημένους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Mike ήταν μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία των αγώνων Grand Prix. Η ζωή, τα επιτεύγματα και η μνήμη του θα γιορταστούν στο υπόλοιπο του Grand Prix του San Marino*, καθώς τα paddocks ενώνονται για να τον τιμήσουν».

*Η είδηση του θανάτου του Mike Trimby έγινε γνωστή την Παρασκεύη, πριν το Grand Prix του Misano.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon