.
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 19:18

Marc Marquez – Αρνητικό το πρώτο feedback από το test του Misano

Απογοητεύσεων συνέχεια για το Marc Marquez, αφού η Honda φαίνεται να μη μπορεί να του δώσει τα τεχνικά κίνητρα που ζητά.

Αυτή τη φορά ήταν στη σημερινή δοκιμή στο Misano, όπου ο Marquez και ο Mir δοκίμασαν τη μοτοσυκλέτα που οδήγησε ο Stefan Bradl ως έκτακτη συμμετοχή στον αγώνα της Κυριακής. Με το εν λόγω το test να είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον του «μυρμηγκιού», ζητούμενες ήταν οι δραστικές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα του 2024. Ωστόσο, ο Marquez και ο Mir έμειναν στις πίσω θέσεις των χρονομέτρων, με το Marc να δηλώνει τα εξής: «Το στυλ οδήγησης είναι αρκετά διαφορετικό. Αλλά τελικά, τα προβλήματα είναι λίγο πολύ τα ίδια, οπότε πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο».

Από προαναφερθέντα προβλήματα βασικότερο είναι η έλλειψη πρόσφυσης στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας. Έτσι προκύπτει το γεγονός ό,τι η νέα μοτοσυκλέτα είναι περισσότερο μοντέλο «2023.5», που περιγράφεται από τον Marquez ως «νέο πλαίσιο και νέα γεωμετρία», αλλά τροφοδοτείται από τον τρέχοντα κινητήρα.

«Είναι λίγο διαφορετική στη θέση οδήγησης. Στην αρχή, ήταν λίγο περίεργη, αλλά μετά γύρο με γύρο - όπως με μια νέα μοτοσυκλέτα - γίνεται πιο φυσικό. Αλλά τελικά, ο τρόπος οδήγησης, ο τρόπος αναζήτησης του χρόνου του γύρου, μοιάζει πολύ με τον τρέχοντα. Φυσικά, πάντα περιμένεις περισσότερα. Αλλά είναι οι πρώτες εντυπώσεις και υπάρχουν πολλοί νέοι μηχανικοί στο γκαράζ. Έτσι τώρα με αυτές τις πληροφορίες, πρέπει να εργαστούν και να συνεχίσουν.

marctest2.jpg

Πρέπει να δουλέψουν, ακόμα είμαστε μακριά. Αν αυτή είναι η βάση του 2024 είμαστε μακριά. Ακόμα πρέπει να δουλέψουμε και να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τη Valencia γιατί είναι σε δύο μήνες, αλλά ας δούμε αν μπορούν να κάνουν ένα βήμα», ήταν τα λόγια του Ισπανού, ενώ ερωτηθείς για άλλη μια φορά για το πότε θα ανακοινώσει τα σχέδιά του για το 2024, ο Marquez είπε ότι «γύρω στα GP Ινδίας-Ιαπωνίας, θα αποφασίσω».

Εντωμεταξύ, σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του ο Marquez φάσκει και αντιφάσκει, αφού είπε ότι είχε ήδη αποφασίσει, λέγοντας «Ναι, αλλά δεν ενημερώνω, γιατί ίσως δεν είναι ξεκάθαρο. Μερικές φορές μπορείς να αλλάξεις γνώμη, όχι; Έχω δύο σχέδια. Οπότε τώρα πρέπει να επιλέξω ένα σχέδιο, αλλά η απόφαση είναι εκεί».

Αυτά τα σχέδια υποτίθεται ότι είναι είτε η ολοκλήρωση του τελευταίου έτους του τρέχοντος συμβολαίου του με τη Honda είτε η φημολογούμενη μεταγραφή… αεροδρομίου στην Gresini Ducati. Ακόμα όμως, μιλώντας στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αμέσως μετά, ο Marquez αύξησε τον αριθμό των επιλογών του σε... τρεις, μεγαλώνοντας και άλλο το μυστήριο. Το θέμα πάντως είναι πως το μέλλον στη Honda μετά το σημερινό test δεν προβλέπεται ευοίωνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon