.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 13:03

Η Yamaha Ténéré World Raid Team στο TransAnatolia Rally 2023

Οι Pol Tarrés και Alessandro Botturi ξανασυναντιούνται καθώς η Yamaha Ténéré World Raid Team, σε συνεργασία με τους Riders for Health, μπαίνει στη μάχη της 13ης διοργάνωσης του αγώνα TransAnatolia Rally Raid στην Τουρκία από 2 ως 9 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα που στήθηκε το 2022 από τη Yamaha αποκλειστικά για να αγωνίζεται με την Ténéré 700 World Raid γνώρισε την επιτυχία με τον παρθενικό της αγώνα, καθώς ο Botturi πανηγύρισε τη νίκη της γενικής κατάταξης στο Tunisia Desert Challenge. Αυτή σηματοδότησε την πρώτη νίκη μιας μοτοσυκλέτας παραγωγής απέναντι σε αγωνιστικά πρωτότυπα σε αγώνα rally raid και έκτοτε έχει νικήσει στην κατηγορία της σε όλους τους αγώνες που έχει συμμετάσχει.

Η νίκη στην Τυνησία συνοδεύτηκε από μια επίδοση-ρεκόρ στον αγώνα Africa Eco Race 2022, όπου ο Tarrés έγινε ο πρώτος αναβάτης που ολοκλήρωσε το ράλι με δικύλινδρη adventure μοτοσυκλέτα, ενώ και ο Botturi συνέβαλλε κάνοντας το 1-2 στην κατηγορία.

Ακολούθησε ο αγώνας Moroccan Desert Challenge τον Απρίλιο, όπου ο Botturi αναγκάστηκε να απέχει καθώς προέκυπτε σύγκρουση στο πρόγραμμα με το Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally όπου διεκδικούσε τον τίτλο. Παρόλα αυτά, ο Tarrés πήρε το πρώτο του βάθρο σε αγώνα rally raid με την τρίτη θέση γενικής και εξασφαλίζοντας άλλο 1-2 στην κατηγορία του δίπλα στον έκτακτο ομόσταυλό του, Rodney Faggotter.

Ο Tarrés συνέχισε με μια ακόμη νίκη στη δικύλινδρη κατηγορία στο Hellas Rally τον Μάιο τερματίζοντας και τέταρτος γενικής, τρέχοντας μόνος του για την ομάδα της Yamaha που τώρα επιστρέφει πλήρης για πρώτη φορά μετά την Africa Eco Race.

Το TransAnatolia Rally ξεκινά από τη διάσημη πόλη της Σαμσούντας στη Μαύρη Θάλασσα και διασχίζει ολόκληρη τη χώρα περνώντας από 17 επαρχίες και καλύπτοντας πάνω από 2,300 χιλιόμετρα σε επτά ημέρες πριν τερματίσει στη Σμύρνη στην ακτή του Αιγαίου.

Για τον Tarrés αυτός είναι ένας νέος αγώνας, μα ο Botturi έχει ξανατρέξει στο τουρκικό ράλι ανεβαίνοντας τρεις φορές στο βάθρο από το 2013 ως το 2015, με μια εντυπωσιακή νίκη το 2014.

yamaha transanatolia 2

Σε αντίθεση με τον Africa Eco Race, εδώ η διαδρομή διασχίζει κάμποσες οροσειρές με μέσο υψόμετρο τα 1,506 μέτρα. Οι πέτρες και χαλίκι είναι στο καθημερινό μενού των τουρκικών εδαφών, προσφέροντας μια έντονη αντίθεση από τους αμμόλοφους της ερήμου για την ομάδα και τις νέες Ténéré 700 World Rally που έχουν εξοπλιστεί με πολλά εξαρτήματα από τον κατάλογο GYTR.

Για τον Tarrés θα μετρήσει η πετυχημένη εμπειρία του ελληνικού αγώνα Hellas Rally που προσφέρει σε αρκετές περιπτώσεις παρόμοια εδάφη, αλλά επιπλέον θα πρέπει να ξεπεράσει και την ελλιπή του φυσική κατάσταση μετά τον τραυματισμό στο πόδι που υπέστη πριν περίπου έναν μήνα στον αγώνα Red Bull Romaniacs.

Στο TransAnatolia Rally, οι Tarrés και Botturi θα αντιμετωπίσουν έντονο ανταγωνισμό καθώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές ακολουθούν το παράδειγμα της Ténéré World Raid Team να ψάχνουν συμμετοχές σε αγώνες με μοτοσυκλέτες adventure παραγωγής, καθώς η κατηγορία B3 είναι ανοικτή σε κάθε δικύλινδρη μοτοσυκλέτα με χωρητικότητα 700 cc και πάνω.

Ήδη γνωρίζουμε πως και η Aprilia θα δώσει το παρόν με δύο αναβάτες και την Tuareg 660.

Στη διάρκεια του ράλι η ομάδα θα υποδεχτεί τρεις πελάτες του Ténéré Spirit Experience, ένα νέο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2023 και προσφέρει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες Ténéré να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα ενός αγώνα rally raid δίπλα στην επίσημη ομάδα.

Λαμβάνοντας μέρος στην κατηγορία Raid, θα οδηγήσουν μέρος κάθε ειδικής διαδρομής ακολουθώντας μια πορεία παράλληλη με το ράλι αλλά δίχως το άγχος του κυνηγιού με τα χρονόμετρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ténéré Spirit Experience, κλικ εδώ.

Το TransAnatolia Rally παίρνει εκκίνηση το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου με την τελετή εκκίνησης από τη Σαμσούντα, ενώ η δράση ξεκινά την Κυριακή με το πρώτο Στάδιο του αγώνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 13:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon