.
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 18:46

Cristian Gabarrini – «Βλέπω ομοιότητες μεταξύ Bagnaia και Lorenzo»

Ο αρχιμηχανικός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2022 έχει δει πολλούς αναβάτες να περνάνε από τη Ducati, κάνοντας μια σύγκριση που ξάφνιασε πολλούς.

Ας το πιάσουμε από την αρχή όμως, μιας και ο Cristian Gabarrini είναι ένα από τα πιο γνωστά και σεβαστά ονόματα από τα παρασκήνια του MotoGP και επί του παρόντος αποτελεί αρχιμηχανικός του νυν παγκόσμιου πρωταθλητή, Francesco Bagnaia. Ακόμα, ο Gabarrini έχει συνεργαστεί με τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo κατά τη διάρκεια της θητείας του με τη Ducati, ενώ δημιούργησε επίσης μια νικηφόρα συνεργασία με τον Casey Stoner.

Ο Ιταλός μίλησε πρόσφατα για την εργασιακή του σχέση με παλαιότερα και σημερινά μέλη του paddock και σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στον Bagnaia και τον Lorenzo.
«Τρέφω πολλή στοργή για τον Andrea Dovizioso, αλλά ο Pecco είναι πιο ευαίσθητος. Ο Bagnaia προσκολλάται περισσότερο σε ορισμένα πράγματα, ας το πούμε έτσι. Κατά τη γνώμη μου, ο Andrea διέπρεψε λίγο περισσότερο σε ορισμένους τομείς, ενώ ο Pecco πάντα στοχεύει στη νίκη. Το είδα αυτό και στον Jorge Lorenzo, προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στα άκρα. Πραγματικά, ο Bagnaia είναι πολύ ευαίσθητος σε όλες τις απόψεις: αεροδυναμική, πλαίσιο, κινητήρας... και πολλές φορές τα σχόλιά του μας έχουν αφήσει έκπληκτους», είπε ο Gabarrini σε συνέντευξη του στο Sky Italia και στον Giovanni Zamagni στο κανάλι του στο YouTube.

9963b.jpg

Ο Gabarrini εξέφρασε επίσης τον απόλυτο θαυμασμό του για τον Lorenzo, πιστεύοντας ότι άξιζε περισσότερη επιτυχία από ό,τι είχε στη Ducati, πιστώνοντάς του ότι έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη των Desmosedici.

«Μπορεί να φαίνεται αλαζόνας, αλλά στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Δεν έχει φίλτρα. Λέει αυτό που σκέφτεται, αλλά τις περισσότερες φορές οι σκέψεις του είναι τεχνικά καλές. Κατά τη γνώμη μου, άξιζε ένα Πρωτάθλημα με τη Ducati. Πρέπει να πω ότι πολλά από τα πράγματα που έχουμε στη μοτοσυκλέτα μας τώρα προέρχονται από τις ιδέες και τα σχόλια του Jorge Lorenzo. Έκανε εξαιρετική δουλειά, δίπλα στον Andrea Dovizioso.
Είναι ένα άτομο με τρομακτική ταπεινοφροσύνη γιατί μερικές φορές, όταν του μιλάς, δεν θέλει να μαλώσει και λέει: «Αν πεις ότι είναι έτσι, πρέπει να το δοκιμάσω και να το κάνω όπως το λες. Είναι κάτι που δεν περιμένεις από έναν πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP».

Η θητεία δε του Gabarrini στη Ducati, τον έχει φέρει δίπλα σε όλα τα ονόματα που πέρασαν από τα «κόκκινα», προχωρώντας σε περεταίρω συγκρίσεις:

«Βρίσκω περισσότερες αναλογίες μεταξύ του Stoner και του Jack Miller, ίσως επειδή η γεωγραφική τους καταγωγή - η Αυστραλία - επηρεάζει πολύ. Ο τρόπος που προσεγγίζουν τη ζωή, ο τρόπος ζωής τους... είναι πιο δυνατοί και πιο άγριοι από εμάς, που δίνουμε λιγότερη προσοχή. Από τεχνικής άποψης, είναι όλοι πολύ διαφορετικοί. Προσωπικά, ταυτίζομαι με τον Jorge Lorenzo γιατί έχουμε πολύ παρόμοιο τρόπο δουλειάς».

Πηγή: motogp.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon