.
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 11:08

Dall’ Igna, MotoGP– Να κόψουμε ταχύτητα, αλλά να μην γίνουμε WSBK

Τις σκέψεις του για αρκετές από τις αλλαγές που συζητιούνται για τα MotoGP, εξέφρασε ο Gigi Dall’ Igna.

Τα σενάρια για τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς των MotoGP από το 2027, έχουν ήδη ξεκινήσει να συζητιούνται από εδώ και απο εκεί και η μείωση κυβικών και ταχυτήτων, διαφαίνεται ως πιθανότητα στον ορίζοντα. Ο Gigi Dall’ Igna, ο οποίος θεωρείται ο πρωτεργάτης της παντοκρατορίας της Ducati τα τελευταία χρόνια, έκανε αρκετές δηλώσεις σχολιάζοντας τα σημεία που τον απασχολούν, για τους νέους κανόνες.

Σχετικά με την μείωση της ταχύτητας των μοτοσυκλετών για λόγους ασφαλείας, ο Dall’ Igna είπε: «Κατά την γνώμη μου, πρέπει να μειώσουμε την ταχύτητα των μοτοσυκλετών λίγο για λόγους ασφαλείας. Νομίζω ότι αυτό είναι μια βεβαιότητα. Αλλά δεν πρέπει να ανεβάσουμε τους χρόνους μας πολύ, αλλιώς τα WSBK των 1.000 κυβικών θα είναι γρηγορότερα. Αυτή την στιγμή τα MotoGP είναι 3 με 4 δευτερόλεπτα γρηγορότερα κατά μέσο όρο. Άρα έχουμε λίγο περιθώριο να μειώσουμε ισχύ, αλλά όχι πολύ. Μπορούμε να ανεβάσουμε χρόνους κατά ένα δευτερόλεπτο, αλλά όχι περισσότερο».

Ο Dall’ Igna σχολίασε και την πιθανή μείωση των κυβικών στα 850 κυβικά, αλλά και τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τα αεροδυναμικά στα MotoGP: «Στην Ducati ασκούμε πίεση για μείωση στα 850 κυβικά, είμαστε υπέρ. Είναι αλήθεια ότι τα 850 κυβικά είναι ένας ασυνήθιστος κυβισμός, δεν υπάρχει σχεδόν καμία μοτοσυκλέτα παραγωγής σε αυτά τα κυβικά. Αλλά στο MotoGP κατασκευάζουμε πρωτότυπα, αυτή είναι η αλήθεια. Η μεγάλη ταχύτητα θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον, είναι ήδη πολύ μεγάλη (...) και αν συνεχίσει να αυξάνεται κάθε χρόνο, θα έχουμε προβλήματα.»

«(Αν μας ζητήσουν να βγουν τα αεροδυναμικά) τότε ας βγάλουμε όλα τα φτερά και από τα αγωνιστικά της Formula 1, αφού τα έχουν όλοι. Είναι ένα επιχείρημα στο οποίο δεν συμφωνώ. Τα φτερά αυξάνουν την ασφάλεια μας. Ποια είναι η πιο προβληματική κατάσταση σε μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα; Όταν ξεκολλάει ο εμπρός τροχός από το έδαφος!»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 11:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon