.
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 08:02

Marco Bezzecchi – Παραμένει στη Mooney VR46, στην ομάδα του Valentino Rossi

Ο Marco Bezzecchi «έπαιζε» σαν μεταγραφή στη Pramac Ducati και στη θέση του Johann Zarco. Τελικά όμως θα παραμείνει στην ομάδα του Valentino Rossi και το 2024.

Κάτι αναμενόμενο από πολλούς, αφού ο Bezzecchi παραμένει σε μια από τις καλύτερες ομάδες στο grid και με ομολογουμένως καλό κλίμα. Βέβαια, η απόφαση του Bezzecchi να μην υπογράψει στην Pramac δεν τον αποκλείει από το να ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati στο μέλλον, αλλά θα μπορούσε να το κάνει πιο δύσκολο.

Υπενθυμίζουμε πως ο Enea Bastianini πήγε από την Gresini Ducati στην εργοστασιακή ομάδα, δείχνοντας ότι αν τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλά τότε ο Ιταλός κατασκευαστής θα κάνει μια τέτοια κίνηση. Ομοίως, η ένταξη στην Pramac και η χρήση εργοστασιακών μοτοσυκλετών θα μπορούσε να δώσει στον Bezzecchi την ευκαιρία να δοκιμάσει τον εαυτό του με μεγαλύτερη ακρίβεια απέναντι στον Francesco Bagnaia και τον Jorge Martin, τους δύο αναβάτες με τους οποίους αγωνίζεται για τον τίτλο του 2023.

Κάπου εδώ έρχεται και το ερώτημα, το αν ο Bezzecchi μπορεί να κερδίσει τον τίτλο του MotoGP σε μια δορυφορική ομάδα. Ο Bezzecchi θα επιδιώξει να κάνει δύο πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ στην εποχή του MotoGP, τα οποία είναι να το κερδίσει έναν παγκόσμιο τίτλο σε δορυφορική μοτοσυκλέτα, ενώ θα το κάνει και σε μοτοσυκλέτα προηγούμενης χρονιάς.

Ο αναβάτης της Mooney VR46 έχει πάρει φέτος τρεις νίκες, με το Bagnaia να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το Bezzecchi όταν είναι στα καλύτερα του. Ο ρυθμός είναι σίγουρα εκεί για να το κάνει, για να μην αναφέρουμε ότι οι μοτοσυκλέτες της Ducati είναι πολύ κοντά, γεγονός που δίνει στον Bezzecchi μια καλύτερη ευκαιρία από ποτέ.

Αλλά ίσως δεν είναι η μοτοσυκλέτα που θα κάνει τη διαφορά, καθώς ο Bagnaia δείχνει ότι είναι ο καλύτερος αναβάτης στην κορυφαία κατηγορία αυτή τη στιγμή, όντας νικητής οκτώ αγώνων ήδη το 2023. Όσες νίκες έχουν δηλαδή οι Bezzecchi, Martin και Brad Binder μαζί.

Τέλος, με τον Bezzecchi να επιλέγει να μείνει στη θέση του και τον Zarco να πηγαίνει στην LCR Honda, ο Martin θα έχει νέο teammate το 2024, με το Franco Morbidelli να φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι ο αναβάτης που θα καλύψει αυτό το κενό. Εάν δε στο κοντινό μέλλον ο Valentino Rossi στραφεί στη Yamaha για τις μοτοσυκλέτες της ομάδας του, τότε η τράπουλα των παραπάνω θα μπορούσε να ξαναμοιραστεί… ακραία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon