.
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 07:37

Fabio Quartararo - «Πολλά χρόνια περιμένοντας κάτι μεγάλο»

Φέτος είναι μια κακή χρονιά για τα ιαπωνικά εργοστάσια, μιας και πέρα από τα ζόρια της Honda και η Yamaha βρίσκεται στη δεινή θέση της πέμπτης -και τελευταίας- θέσης στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Το «ναυάγιο» των Ιαπώνων μάλλον οδηγεί σε… χαρακίρι τους πρωτοκλασσάτους αναβάτες τους, οι οποίοι από Πρωταθλητές παλεύουν να μπουν στη 10άδα. Πέρα από την περίπτωση του Marc Marquez, πλούσιο είναι το παρασκήνιο και με το Fabio Quartararo:

«Είναι δύσκολο γιατί πριν από ένα χρόνο κέρδισα εδώ και τώρα δεν είμαι καν στο top 10», είπε ο Quartararo στο Γερμανικό Grand Prix, όπου τερμάτισε και τον αγώνα Sprint και την Κυριακή στην 13η θέση. «Οπότε είναι δύσκολο να το διασκεδάσω πραγματικά, αλλά πρέπει να προσπαθήσω να παραμείνω ήρεμος, να προσπαθήσω να καταλάβω τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Αλλά είμαστε ήδη σχεδόν στα μισά της σεζόν και δεν βρίσκουμε τίποτα ακόμα».

Όπως και η Honda, η οποία βρίσκεται μόλις επτά βαθμούς μπροστά από τη Yamaha στην κατάταξη των κατασκευαστών, γίνεται ήδη λόγος για την πραγματοποίηση μεγάλων αλλαγών στη μοτοσυκλέτα του 2024. Ωστόσο, η έλλειψη χρόνου δοκιμών και τα όρια στην εξέλιξη του κινητήρα κάνουν την εξέλιξη δύσκολη υπόθεση

«Είναι πολλά χρόνια που περιμένουμε κάτι μεγάλο. Μια μεγάλη αλλαγή. Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα μπορέσουν πραγματικά να μας δώσουν μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα για την επόμενη χρονιά. Αλλά είναι επίσης δύσκολο να έχεις αυτοπεποίθηση όταν αγωνίζεσαι για αυτές τις θέσεις… Δουλεύουμε σκληρά, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία βελτίωση. Ελπίζουμε λοιπόν ότι βρήκαμε το σωστό δρόμο για να κάνουμε ένα βήμα για το τέλος του τρέχοντος έτους και για την επόμενη χρονιά».

Τα παραπάνω συνάδουν με όσα βιώνει ο Marc Marquez στη Honda, καθώς ο Ισπανός αποκάλυψε πρόσφατα μια συνάντηση με τον πρόεδρο του HRC για να εξηγήσει τις ανησυχίες του, ενώ το ίδιο είχε ζητήσει και ο Quartararo από την ιαπωνική διοίκηση της Yamaha.

«Είχα ήδη μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Yamaha, οπότε ελπίζω ότι θα επιταχύνει λίγο τη διαδικασία, αφού δει ότι είμαστε πολύ μακριά από τις κορυφαίες μάρκες. Ο πρόεδρος ήταν εκεί (στην πίστα). Δεν ήταν προγραμματισμένο, αλλά ζήτησα μια συνάντηση επειδή η νοοτροπία μου είναι ότι είμαι μαχητής, θέλω να κερδίσω, δεν θέλω να είμαι σε αυτή τη θέση, γιατί νομίζω ότι κανείς στην ομάδα δεν απολαμβάνει να παλεύει για αυτό. Έτσι θέλω να παρακινήσω άπαντες, να προσπαθήσω να μετατρέψω αυτή την κακή ενέργεια σε καλή και να κάνω ένα βήμα, ειδικά ένα τεχνικό βήμα.»

Τα παραπάνω ειπώθηκαν νωρίτερα φέτος, καθώς ο πρόεδρος της Yamaha Motor, Yoshihiro Hidaka παρευρέθηκε στο φετινό ισπανικό grand prix στην πίστα της Jerez. Με το 2024 να είναι το τελευταίο έτος του τρέχοντος συμβολαίου του Quartararo στη Yamaha και έχοντας αγωνιστεί στη σέλα του YZR-M1 από τότε που εντάχθηκε στην κορυφαία κατηγορία με την Petronas SRT το 2019, φαίνεται πως τα περιθώρια είναι άκρως στενά.

Υπενθυμίζουμε άλλωστε πως το MotoGP εξετάζει το ενδεχόμενο τροποποίησης των κανόνων παραχώρησης, ως απάντηση στις τρέχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η Honda και η Yamaha έναντι των ευρωπαϊκών εμπορικών σημάτων. Για καλό ή για κακό, θα δείξει.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon