.
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 15:41

Pedro Acosta - Στα MotoGP και επίσημα του χρόνου

Με μία εντελώς λακωνική δήλωση, ο μάνατζερ του Ισπανού αθλητή ανακοινώνει την άνοδο του στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων, από το 2024.

Ο Pedro Acosta είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους αγωνιζόμενους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP και των δύο μικρότερων διοργανώσεων Moto2 και Moto3. Ο νεαρός Ισπανός εντυπωσίασε τους πάντες κερδίζοντας το πρωτάθλημα στην Moto3 το 2021, ακριβώς πάνω στο ντεμπούτο του, ενώ στην Moto2 πέρσι κατέκτησε την 5η θέση του πρωταθλήματος, 7 νίκες και 11 πλασαρίσματα στο βάθρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, η σεναριολογία για το επόμενο επαγγελματικό βήμα του Acosta τελειώνει: Ο μάνατζερ της ομάδας του, Francesco Guidotti, δήλωσε επίσημα ότι ο Acosta θα βρίσκεται στην κατηγορία του MotoGP, το 2024. Δεν ανακοίνωσε τίποτα παραπάνω, όμως!

Αναμένεται ότι ο Acosta θα βρεθεί είτε στην εργοστασιακή ομάδα της KTM, είτε στην GasGas, όμως θα πρέπει να δούμε ποιος αναβάτης θα δώσει την θέση του στον Acosta, αφού οι 4 μοτοσυκλέτες είναι ήδη «κατειλημμένες» από τους Miller, Binder, Fernandez και Pol Espargaro. Φυσικά, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της ομάδας Husqvarna για το 2024, ένα σενάριο που παίζει στον αέρα εδώ και κάποιους μήνες.

Ο Guidotti δήλωσε αυτοπροσώπως, για το θέμα: «Ο Acosta θα παραμείνει στην KTM, είχαμε μια οψιόν που μπορούσαμε να επιβάλλουμε και το κάναμε. Θα βρίσκεται στα MotoGP, αλλά το σε ποια ομάδα θα είναι έκπληξη».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 15:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon