.
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 07:55

Michelin - Νέο πίσω ελαστικό για τη MotoE που περιέχει 52% βιώσιμα υλικά

Μέσα από το σχετικό Δελτίο Τύπου, η Michelin ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ότι δεσμεύεται να κατασκευάζει όλα τα ελαστικά μόνο από βιώσιμα υλικά μέχρι το 2050, με ενδιάμεσο μέσο στόχο 40% σε όλο τον Όμιλο έως το 2030, όπως ορίζεται στο σχέδιο Michelin In Motion.

Η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoE ταιριάζει απόλυτα με αυτό το στρατηγικό όραμα, επιτρέποντάς της να επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων βιώσιμων λύσεων, που έχουν δοκιμαστει σε ακραιες συνθηκες πριν μεταφερθούν τελικά στα ελαστικά δρόμου Michelin. Η χρήση βιώσιμων λύσεων δεν μειώνει τις υψηλές επιδόσεις από τα αγωνιστικά ελαστικά της, όπως οι συνεργάτες της προσδοκούν, από την ασφάλεια και το πρόσφυση που προσφέρουν και τη μεγάλη διάρκεια ζωής.

Όσον αφορά το MotoE, η Michelin είναι μπροστά από τον συνολικό στόχο του Ομίλου για το 2030. Για το 2023, έχει ουσιαστικά αναπτύξει ένα νέο εμπρός και νέο πίσω ελαστικό που πλέον ενσωματώνουν 34% και 52% βιώσιμες πρώτες ύλες αντίστοιχα. Αυτά τα δύο ελαστικά αντλούν έμπνευση από την γκάμα MotoGP™ της μάρκας και έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Ducati που θα παρουσιαστούν στη φετινή γκάμα.

Για να κατασκευάσει τα ελαστικά MotoE, η Michelin χρησιμοποιεί μια εκτεταμένη παλέτα βιώσιμων πρώτων υλών που προέρχονται από βιολογικές πηγές και ανακυκλώνονται, όπως :

• Latex Hevea (φυσική γόμα)
• Μεταχειρισμένα ελαστικά φορτηγών και αυτοκινήτων (Enviro rCB)
• Φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού (ρητίνη Limonene)
• Ρητίνη πεύκου
• Ηλιέλαιο
• Ανακυκλωμένο scrap χάλυβα

Η χρήση βιώσιμων πρώτων υλών από τη Michelin για την κατασκευή ελαστικών βασίζεται στις αρχές οικολογικού σχεδιασμού και επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο τον κύκλο ζωής τους (από την προμήθεια πρώτων υλών έως την παραγωγή, χρήση και, εν τέλει, ανακύκλωση), χωρίς συμβιβασμούς στην επίδοσή τους. Λαμβάνει επίσης υπόψη τις πραγματικές, μαζικές διαδικασίες παραγωγής που απαιτούνται για τη χρήση τέτοιων υλικών.

motoe2mich.jpg

Γκάμες ελαστικών MotoE για το 2023

Όπως και τις προηγούμενες σεζόν, η Michelin θα παρέχει στις ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoETM του 2023 ένα μόνο μείγμα γόμας Slick για τον εμπρός και πίσω τροχό ανά αγώνα. Οι αναβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τέσσερα νέα ελαστικά για τον εμπρός και πίσω τροχό σε κάθε γύρο, εκτός από ένα χρησιμοποιημένο σετ από τον προηγούμενο αγώνα. Σε περίπτωση βροχής, θα μπορούν να τοποθετούν τα ειδικά προσαρμοσμένα, εξίσου ευέλικτα βρόχινα ελαστικά, με μέγιστο όριο τρία εμπρός και τέσσερα πίσω ανά αγώνα.

Οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM MotoE πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Σαββατοκύριακων MotoGP, με αγώνες διάρκειας περίπου 15 λεπτών (γενικά οκτώ γύρους, ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής) μετά από δύο ελεύθερες δοκιμές και δύο προκριματικά sessions (Q1 και Q2).

« Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε πώς εξελίσσεται το MotoE το 2023, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των νέων μοτοσυκλετών Ducati υψηλών επιδόσεων», δήλωσε ο Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager. « Η Michelin εργάστηκε στενά με τη Ducati για να προσφέρει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο επίδοσης για αυτήν την πλήρως ηλεκτρική γκάμα. Οι δοκιμές πριν από τη σεζόν επιβεβαίωσαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί, με τους χρόνους αγώνα σε Jerez και Barcelona να είναι μειωμένοι κατά τρία δευτερόλεπτα. Αυτά τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν, τονίζω, με τη συμβολή των ελαστικών που περιέχουν ακόμη μεγαλύτερη αναλογία βιώσιμων υλικών, σε απόλυτη συμφωνία με τη στρατηγική του Ομίλου Michelin. Η σεζόν 2023 MotoE υπόσχεται να είναι πολύ γεμάτη, με 16 αγώνες σε οκτώ Σαββατοκύριακα και τη συμμετοχή ποιοτικών ομάδων και αναβατών. Θα συνεργαστούμε μαζί τους πολύ στενά καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, από τα μέσα Μαΐου στο Le Mans [Γαλλία] μέχρι το φινάλε στο Misano [Ιταλία] στις 10 Σεπτεμβρίου ».

Ο πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoE FIM 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Le Mans-Bugatti, Γαλλία, στις 13 Μαΐου.
.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon