.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 13:12

MotoGP – Εκτός Αμερικανικού GP και ο Enea Bastianini

Ο Ιταλός αναβάτης της εργοστασιακής Ducati χάνει και τρίτο αγώνα συνεπεία του τραυματισμού του στο εναρκτήριο GP στο Portimao.

Η σύγκρουση με τον Luca Marini και η επακόλουθη πτώση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην πορτογαλική πίστα του Portimao αποδεικνύεται καταστροφική για τον Enea Bastianini, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο και έχασε ήδη τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Όπως ανακοίνωσε χτες (11/4) η ομάδα του, Lenovo Ducati Team, ο Bastianini δοκίμασε στο Misano να οδηγήσει στην πίστα με μια Ducati Panigale V4 S και στη συνέχεια οδηγήθηκε για εξετάσεις στην κλινική του Dr Porcellini.

23 enea bastianini lgz3253.gallery full top fullscreen

Εκεί η σύσταση του γιατρού ήταν να συνεχίσει την αποκατάστασή του μένοντας για άλλον έναν αγώνα εκτός δράσης, έτσι ο Bastianini θα χάσει και το GP of the Americas στην πίστα COTA στο Austin το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 15-16/4.

Για τον νεαρό Ιταλό αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για το ξεκίνημα μιας χρονιάς που τον ήθελε ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, ενδεχομένως και ως το ισχυρότερο αντίπαλο δέος στον ομόσταυλό του και πρωταθλητή 2022, Pecco Bagnaia.

Από τους τέσσερεις αναβάτες που τραυματίστηκαν στην πρεμιέρα του Portimao, ήδη έχει επιβεβαιωθεί πως ο Marc Marquez θα απουσιάζει και από το Austin, ο Pol Espargaro έτσι κι αλλιώς έχει τον σοβαρότερο τραυματισμό και θα είναι θαύμα αν επιστρέψει στις πίστες φέτος, ενώ μόνο ο Miguel Oliveira αναμένεται να επιστρέψει στη δράση επί αμερικανικού εδάφους.

Στο Austin στη θέση του Bestia θα τρέξει ο αναβάτης εξέλιξης της Ducati, Michele Pirro, ενώ πλέον η επιστροφή του σχεδιάζεται για τον μεθεπόμενο αγώνα στη Jerez, στις 29-30 Απριλίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 13:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon