.
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 11:46

Marc Marquez - Ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης των MotoGP

Η περιουσία του και οι απολαβές του ζαλίζουν!

Ο Marc Marquez καθιερώθηκε στο πάνθεον των αναβατών αγώνων MotoGP, με τα εξωπραγματικά κατορθώματα του από το 2013 μέχρι και το 2019. Η άνευ προηγουμένου δυναμική του και η δυνατότητα του να κατακτά τους τίτλους τον ένα μετά τον άλλο, του απέφεραν φυσικά και την ανάλογη οικονομική επιτυχία. Το ισπανικό κανάλι ειδήσεων Cuatro εξασφάλισε τις πληροφορίες, που αποκαλύπτουν εκτιμήσεις για τα αμύθητα ποσά και την τεράστια περιουσία του Ισπανού superstar.

Ο 30χρονος πλέον Marc Marquez, αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο αναβάτη των MotoGP για το 2023, καθώς το 4ετές συμβόλαιο του προβλέπει αμοιβή 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, τον χρόνο, μέχρι και το 2024. Παράλληλα, οι χορηγίες που λαμβάνει από τις Tissot, Red Bull, Estrella Galicia και Allianz φτάνουν το ποσόν των 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Το πριμ που προβλέπει το συμβόλαιο του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2023 φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο Marquez λαμβάνει μπόνους 570.450 ευρώ για κάθε αγώνα, στον οποίο συμμετέχει!

Η περιουσία του Marc Marquez αγγίζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται το σπίτι του στην Μαδρίτη, το οποίο αξίζει 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Marquez φτιάχνει ένα σπίτι και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Cervera. Μεταξύ άλλων, ο Marquez είναι ιδιοκτήτης μιας συλλογής ρολογιών πολυτελείας από την Tissot, που αριθμεί 61 τεμάχια!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 11:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon