.
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 17:44

MotoGP 2023 - Honda RC213V με πλαίσιο από την Kalex;

Ο τραυματισμός του Marc Marquez το 2020 όχι μόνο στάθηκε –σχεδόν- λόγος για να τερματίσει την καριέρα του, αλλά ανέδειξε και μια μεγάλη αδυναμία του HRC.

Ποια ήταν αυτή; Το ό,τι το RC213V ήταν στημένο πάνω στο Marc Marquez και μόνο. Μπορεί να έδωσε στα χέρια του Marc –και της Honda- 6 Παγκόσμια πρωταθλήματα στη μεγάλη κατηγορία, φαίνεται όμως πως σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικό περιβάλλον αυτό απλά δεν αρκεί. Το 2021 άλλαξε κατά πολύ αλλά παρέμεινε μια «δύσκολη» μοτοσυκλέτα. Μια κατάσταση που παρά τις δοκιμές των Ιαπώνων, έφερε ξανά το μεγάλο «Η» στην πόρτα της Kalex εν όψει του πρωταθλήματος του 2023.
Και λέμε «ξανά» γιατί ήταν το 2022 όταν η Honda ζήτησε βοήθεια από τον κατασκευαστή σασί της Moto2, Kalex ζητώντας ένα ψαλίδι για το RC213V. Τώρα, η Kalex φέρεται να έχει στα σκαριά ένα ολόκληρο πλαίσιο για τη Honda.

Ένα αλουμινένιο πλαίσιο που ζητήθηκε ακόμη και πριν από τις δοκιμές της Βαλένθια, με τη Honda όμως να επιμένει στα δικά της. Η λογική των Honda πλαισίων αλλά με τροποποιημένη ακαμψία συνεχίστηκε και στη δοκιμή στο Portimao. Σύμφωνα με το SpeedWeek, ο Marc Marquez δεν ήταν ευχαριστημένος με το εργοστασιακό σασί από την Ιαπωνία οπότε και η Honda επέστρεψε στην Kalex για να τους κατασκευάσει το περιβόητο πλαίσιο. Ένα πλαίσιο όμως που δεν θα είναι έτοιμο πριν από το Σαββατοκύριακο του αγώνα στη Jerez!

Πρώτα το ψαλίδι και τώρα το πλαίσιο θα έχουν προέλευση από την Kalex. Αν συνυπολογίσουμε και το νέο σύστημα εξάτμισης της Akrapovič, στη Honda μένουν μόνο οι κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων τα οποία κατασκευάζονται στην Ιαπωνία ως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

Τα σχετικά δημοσιεύματα του εξωτερικού έχουν δυο βασικές θέσεις. Αφενός μια από αυστηρή έως και «κακή», που κάνει λόγο για την κατάρρευση του γίγαντα στο MotoGP, καταλήγοντας σε εμπαιγμό και τρολάρισμα. Από την άλλη, υπάρχουν οι πιο ψύχραιμες φωνές που κάνουν λόγο για την εργοστασιακή ωριμότητα του να αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου και να ζητάς τη βοήθεια που χρειάζεσαι.

Η αλήθεια είναι μάλλον κάπου στη μέση, με το πιθανώς πληγωμένο γόητρο της Honda να βρει τη θεραπεία όταν θα έρθουν τα βάθρα. Αν όχι, τότε θα έχουμε πολλά ακόμα να πούμε.

Πηγή: Speedweek.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon