.
Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023 20:49

MotoGP 2023 – Αποκάλυψη για την GASGAS Factory Racing Tech3

Ώρα μηδέν για την GasGas, η οποία ξεκινάει την πρώτη της χρονιά στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP.

Μετά τις πρώτες επίσημες δοκιμές στη Μαλαισία και λίγο πριν από αυτές της Πορτογαλίας, παρουσιάστηκε η τελική εμφάνιση των μοτοσυκλετών της GasGas για την κατηγορία του MotoGP. Των μοτοσυκλετών της ΚΤΜ δηλαδή, απλά με το επικοινωνιακό πείραμα της ισπανικής εταιρείας.

Ο Pol Espargaro, Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 το 2013, ο Augusto Fernandez, περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 και το κατακόκκινο RC16 ήταν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης. Αφενός, ο Espargaro μπαίνει στον δέκατο χρόνο του στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP έχοντας παραπάνω από αρκετή εμπειρία, ενώ στον αντίποδα ο Fernandez είναι ο μοναδικός «πρωτάρης» της κατηγορίας, έχοντας δείξει εξαιρετικά σημάδια προσαρμογής. Ας δούμε κάποιες από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

gas223.jpg

Pol Espargaro, GASGAS Factory Racing Tech3: «Νιώθω ότι επιστρέφω στις ρίζες μου. Με την Tech3 και τη νέα μάρκα έχουμε μια «GasGas διάθεση»: φιλικοί, κοντά στους ανθρώπους και πραγματικά σκληρά εργαζόμενοι, οπότε πιστεύω ότι αν παλέψουμε και πιέσουμε μαζί ως ομάδα θα είμαστε εκεί. Θα είμαστε ακριβώς στην κορυφή. Νομίζω ότι οι δυνατότητες είναι υψηλές με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Σίγουρα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε γιατί το επίπεδο στο MotoGP αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά υψηλό, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να το φτάσουμε. Στη Βαλένθια για την πρώτη δοκιμή ένιωσα το DNA της μοτοσυκλέτας και όταν ταιριάζει με το δικό σου DNA σε κάνει να νιώθεις τόσο καλά! Η μοτοσυκλέτα είναι σχεδόν έτοιμη να αγωνιστεί για κάτι πραγματικά σπουδαίο φέτος».

gas323.jpg

Augusto Fernandez, GASGAS Factory Racing Tech3: «Λοιπόν, ανεβαίνω στο MotoGP με αυτή τη σιγουριά ότι είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής και είναι καλό, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι να περιμένω όσον αφορά τις θέσεις. Ανυπομονώ να γίνω ανταγωνιστικός σύντομα και να προσπαθήσω να είμαι στη μάχη με τον ομόσταυλο μου. Νομίζω ότι αντιμετωπίζω την πιο σημαντική χρονιά της καριέρας μου, αλλά ξέρω ότι πρέπει να κάνω υπομονή. Ανακαλύπτω όλα όσα σημαίνει να είσαι αναβάτης MotoGP, εργοστασιακός αναβάτης. Αλλά είναι καλό να βλέπεις πόσους ανθρώπους έχεις πίσω σου και όχι μόνο την ομάδα σου. Όλο το εργοστάσιο που περιμένει εσένα και τα αποτελέσματά σου. Η Πορτογαλία έρχεται σύντομα, ανυπομονώ πραγματικά και είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα: το ντεμπούτο μου στο MotoGP. Ειλικρινά δεν μπορώ να περιμένω.»

gas423.jpg

Pit Beirer, Διευθυντής της GASGAS Motorsposrts: «Όταν βάλαμε για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα της Moto3 στο grid - με τον φανταστικό μας συνεργάτη στην Aspar Racing Team - κανείς δεν ονειρευόταν καν μια ομάδα MotoGP δύο χρόνια αργότερα, αλλά εδώ είμαστε με το νέο μας «μωρό» και το νέο μας εμπορικό σήμα. Νιώθω ότι έχουμε έναν δυνατό συνδυασμό. Από τη μία έχουμε τον Augusto που είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και «πεινά» για αποτελέσματα, και από την άλλη έναν τύπο σαν τον Pol να επιστρέφει στην οικογένεια που είναι μαχητής, που παρακινεί όλη την ομάδα και που φυσικά φέρνει μια πραγματικά καλή εμπειρία MotoGP. Νιώθω ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι μια νέα κατεύθυνση για τους φίλους μας στην Tech3 και όσον αφορά τη δομή συνδυάσαμε τα καλύτερα από τα καλύτερα. Απολαμβάνουμε αυτού του είδους τις συνεργασίες γιατί μακροπρόθεσμα μας κάνουν πολύ επιτυχημένους. Νιώθω ότι είναι μια συναρπαστική στιγμή, και με αυτούς τους δύο αναβάτες και αυτή τη νέα μάρκα. Νιώθω ότι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 01:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon