.
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 15:54

Mooney VR46 Team – Παρουσίαση για την ομάδα του Valentino Rossi

Η ομάδα του Ιταλού superstar μπαίνει στις πίστες για 10η συνεχόμενη χρονιά.

O Valentino Rossi και το… επιτελείο του, προέβησαν στην αποκάλυψη της αγωνιστικής ομάδας Mooney VR46 Racing Team, για το 2023. Πρόκειται για την 10η αγωνιστική σεζόν στην οποία η ομάδα του Rossi θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Grand Prix και η 2η χρονιά συμμετοχής, στην κορυφαία κατηγορία.

Αναβάτες της ομάδα θα είναι οι Luca Marini και Marco Bezzecchi, αμφότεροι απόφοιτοι της ακαδημίας του Valentino Rossi και ιταλικής εθνικότητας.  Τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες θα παράσχει η Ducati, ενώ η ομάδα ξεκινάει την 2η χρονιά της στην μεγάλη κατηγορία μετά από ένα ενδιαφέρον 2022, που την είδε να συλλέγει 231 πόντους, ένα βάθρο, μία pole position και τον τίτλο του Rookie της χρονιάς, στον Marco Bezzecchi. Επικεφαλής της ομάδας θα είναι οι Alessio Salucci και Pablo Nieto.

Ο Valentino Rossi δήλωσε για την περίσταση: «Περιμένω ένα δυνατό 2023 από την ομάδα. Πέρσι, κάναμε το ντεμπούτο μας στα MotoGP μετά από τόσα χρόνια στις Moto3 και Moto2 και ήταν μία φανταστική σεζόν. Ήμασταν γρήγοροι ακόμα και αν η ομάδα ήταν νέα. Οι άνθρωποι μας έκαναν φανταστική δουλειά, παλεύοντας για το βάθρο και τα καλά αποτελέσματα σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτό συνεχίζει να είναι ο στόχος μας για το 2023. Έχουμε δύο πολύ γρήγορους και έμπειρους οδηγούς, ελπίζω ότι θα μπορέσουν να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς την πρώτη τους νίκη και να πάρουν όσο περισσότερα βάθρα μπορούν.»

Τις δηλώσεις του Rossi συμπλήρωσε ο Alessio Salucci, διευθυντής ομάδας: «Αφήνουμε πίσω μας μια απαιτητική χρονιά, αλλά και μία χρονιά που μας χάρισε μεγάλη ικανοποίηση και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μία νέα σεζόν, την δέκατη για την ομάδα στο πρωτάθλημα και την δεύτερη για την MotoGP κατηγορία. Είναι πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για εμάς γιατί έχουμε δει τον Luca και τον Marco να αναπτύσσονται μέσα στα χρόνια και σήμερα φέρνουν τα χρώματα μας στην κορυφαία κατηγορία. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, ο νέος τρόπος αγώνων θα είναι απαιτητικός για όλους, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη, όπως επίσης και οι συνεργάτες μας και πάνω από όλα οι Mooney και Ducati, που συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να πετύχουμε σημαντικούς στόχους.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 16:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon