.
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 09:09

Ducati – Ξεκίνησε η παραγωγή των μοτοσυκλετών της για τη MotoE

Ένα χρόνο και κάτι μετά την πρώτη δοκιμή στο Misano, ξεκίνησε η παραγωγή των μοτοσυκλετών που θα διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE 2023.

Μετά την πρώτη δοκιμή με τον Michele Pirro στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τα πρωτότυπα «V21L» που θα είναι οι πρωταγωνιστές της κατηγορίας MotoE. Η παραγωγή ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και οι 23 μοτοσυκλέτες θα είναι έτοιμες μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Εκτός από τις 18 μοτοσυκλέτες που θα αγωνιστούν, θα τεθούν στη διάθεση της οργάνωσης και πέντε εφεδρικές. Κάθε πρωτότυπο συναρμολογείται από έμπειρους τεχνικούς στο τμήμα αγώνων Ducati MotoE με την ίδια διαδικασία, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας MotoGP.

Η έναρξη της παραγωγής των πρωτοτύπων «V21L» αντιπροσωπεύει την αρχή ενός νέου και σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία της Ducati. Για την εταιρεία με έδρα τη Μπολόνια, στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων για το μέλλον της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από την εξαγόμενη από τους αγώνες τεχνογνωσία πάνω στην ηλεκτροκίνηση.

v21l23b.jpg

Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati, δήλωσε τα εξής: «Η έναρξη της παραγωγής της MotoE μοτοσυκλέτας της Ducati, είναι μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία μας, η οποία με αυτό το έργο μελετά διεξοδικά τις τεχνολογίες του μέλλοντος για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Είναι ένας σημαντικός τομέας πειραματισμού, στον οποίο επενδύουμε για να δημιουργήσουμε τεχνογνωσία, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν η τεχνολογία μπαταριών θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας συναρπαστικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας δρόμου με το βάρος, τις επιδόσεις και την αυτονομία που περιμένουν οι λάτρεις του Ducati. Ως εκ τούτου, ξεκινάμε αυτή τη νέα περιπέτεια με στόχο να αναπτύξουμε τους ανθρώπους και τις δεξιότητες της εταιρείας για να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μιας μελλοντικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας δρόμου Ducati. Το project της MotoE αντιπροσωπεύει ένα αποφασιστικό βήμα για να συμβάλει η Ducati στη μείωση των εκπομπών CO2 από την πλευρά του προϊόντος, παράλληλα με την έρευνα για συνθετικά καύσιμα (eFuel) που μπορούν να μειώσουν τις συνολικές εκπομπές CO2 των κινητήρων εσωτερικής καύσης στο μηδέν. Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι κάτι που όλα τα άτομα και όλες οι εταιρείες πρέπει να λάβουν υπόψη τους ως προτεραιότητα, εάν θέλουμε να διατηρηθεί η ευαίσθητη ισορροπία του πλανήτη. Η Ducati έχει δεσμευτεί σε αυτό και σε βιομηχανικό επίπεδο και η κατασκευή της νέας περιοχής Finitura e Delibera Estetica που χαρακτηρίζεται ως κτήριο σχεδόν μηδενικής ενέργειας είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα».

v21l23c.jpg

Η πρώτη δοκιμή με τους αναβάτες και τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 έχει προγραμματιστεί για τις 6, 7 και 8 Μαρτίου στην πίστα της Jerez, ακολουθούμενες από άλλες τρεις ημέρες δοκιμών στις 3, 4 και 5 Απριλίου στην πίστα Montmelò στη Βαρκελώνη.

Το ντεμπούτο με τη μορφή αγώνα θα γίνει στο Γαλλικό Grand Prix το Σάββατο 13 Μαΐου. Το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της MotoE του 2023 κατανέμεται σε οκτώ Grand Prix με δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο - και οι δύο τα Σάββατα. Μετά το γαλλικό ντεμπούτο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE θα είναι παρόν σε όλους τους επόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες μέχρι το Misano, έτσι θα συνεχιστεί στο Mugello το Σαββατοκύριακο της 11ης Ιουνίου, στο Sachsenring το επόμενο Σαββατοκύριακο και στο Assen στις 25 Ιουνίου. Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, οι μοτοσυκλέτες της MotoE θα επιστρέψουν στην πίστα στο Silverstone στις 5 Αυγούστου, πριν αντιμετωπίσουν τα τρία τελευταία Grand Prix στο Red Bull Ring (20 Αυγούστου), στην Catalunya (2 Σεπτεμβρίου) και στο Misano (10 Σεπτεμβρίου).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 07:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon