.
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 08:59

H Ducati και o Fransesco Bagnaia είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές MotoGP!

Πάθος και τεχνολογία Made in Italy κατακτούν το MotoGP! Παγκόσμιοι Πρωταθλητές MotoGP 2022: Ο Francesco Bagnaia και η Ducati Desmosedici GP22 κερδίζουν τον Παγκόσμιο τίτλο MotoGP στη Βαλένθια.

Το εξ ολοκλήρου ιταλικό δίδυμο Bagnaia-Ducati γράφει μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της μοτοσυκλέτας πετυχαίνοντας ένα αποτέλεσμα που δεν είχε επιτευχθεί στο MotoGP ποτέ ξανά, αναβάτης και εταιρεία από την ίδια χώρα! Τριπλή κορυφή για την Ducati: κερδίζει τον τίτλο των κατασκευαστών, τον τίτλο των ομάδων για την DucatiLenovo και τον τίτλο των αναβατών στο MotoGP!

 

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Francesco Bagnaia και η Ducati Desmosedici GP22 έγραψαν μια χρυσή σελίδα που θα μείνει στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, κερδίζοντας τον Παγκόσμιο τίτλο MotoGP 2022.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του MotoGP, αναβάτης και μοτοσυκλέτα από την ίδια χώρα κερδίζουν τον Παγκόσμιο τίτλο (σ.σ. 50 χρόνια πριν, ο Giacomo Agostini με MV Agusta).

Η τεχνογνωσία και η τεχνολογία της ταχύτερης μοτοσυκλέτας στον κόσμο - της DesmosediciGP22 - το πάθος, το ταλέντο και η αποφασιστικότητα του Francesco Bagnaia, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο μετά από μια ιστορική επιστροφή 90 βαθμών, που δεν είχε ποτέ άλλος αναβάτης στο κορυφαίο επίπεδο.

Μια ιστορία αγώνων που είναι ανεπανάληπτη οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη που ξεκινά από το Borgo Panigale, στην καρδιά της Motor Valley της Emilia-Romagna με την τεχνολογία και την καινοτομία της και συναντά το Τορίνο, την πατρίδα του Francesco Bagnaia, μέχρι να φτάσει στο Pesaro, όπου ζει ο Pecco και έχει βιώσει την κορυφή ως αναβάτης παγκόσμιας κλάσης.

Για τη Ducati, τη μόνη μη ιαπωνική μάρκα που μπορεί να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο MotoGP, αυτός είναι ο δεύτερος Παγκόσμιος τίτλος αναβατών, μετά από αυτόν που κέρδισε ο Casey Stoner το 2007.

Μια επιτυχία που έρχεται σε μια εξαιρετικά θετική στιγμή για την εταιρεία από όλες τις απόψεις και που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες «Στυλ, Ποιότητα και Απόδοση» που τη χαρακτηρίζουν.

Ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati δήλωσε: «Αυτή είναι μια φανταστική μέρα για όλη την Ducati! Η Ducati Corse εργάστηκε σταθερά και αποφασιστικά για να πετύχει αυτόν τον δεύτερο τίτλο αναβατών MotoGP που κάνει τις καρδιές μας να χτυπούν δυνατά από χαρά σήμερα. Οι αγώνες είναι τόσο συνδεδεμένοι με το πάθος των Ducatisti. Πρώτα από όλα, θέλω να συγχαρώ τον Pecco, ο οποίος είχε μια απίστευτη σεζόν, στην οποία είχε τη μεγάλη αξία να πιστεύει πάντα, ακόμα και όταν η επιστροφή στις νίκες φαινόταν αδύνατη. Χάρη στους "τρεις σωματοφύλακες" Gigi, Paolo, Davide και όλο το staff της Ducati Corse και της Ducati Lenovo Team, που δούλεψαν σε αυτή την απίστευτη μοτοσυκλέτα και επίσης στους εργαζόμενους του Borgo Panigale που κάνουν δυνατά συναισθήματα όπως αυτά. Ο Παγκόσμιος Τίτλος είναι για αυτούς και για όλους τους Ducatisti. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι η αρχή μιας εξαιρετικής πορείας για την Ducati».

Για την Ducati, ήρθε η ώρα να γιορτάσει την Τριπλή Κορυφή μαζί με τους Ducatisti και ολόκληρη την πόλη της Μπολόνια. Το ραντεβού, που έχει ήδη οριστεί στο ημερολόγιο, είναι για τις 15 Δεκεμβρίου, όπου όλοι οι πρωταγωνιστές θα γιορτάσουν μαζί αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 09:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon