.
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 18:04

MotoGP 2022 – Ο Fabio και το μυστήριο της δερμάτινης φόρμας

Ένα από τα γεγονότα που δημιούργησαν ερωτηματικά κατά το προηγούμενο grand prix στην Ισπανία ήταν το γιατί άνοιξε η δερμάτινη φόρμα του Quartararo κατά την πτώση του.

Πλέον έχουμε την απάντηση, οπότε το μυστήριο λύθηκε και ο τίτλος ίσως ήταν και λίγο clickbait. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Μπορεί να είμαστε μια ανάσα πριν το Ιαπωνικό grand prix, ας τελειώσουμε όμως πρώτα τις εκκρεμότητες από τον προηγούμενο αγώνα στην Αραγονία.

Τότε, στον πρώτο μόλις γύρο, ο Fabio Quartararo θα έπεφτε πάνω στο Marc Marquez, του οποίου η επιστροφή μόνο σύμφωνα με το σχέδιο δεν πήγε. Λίγο αργότερα και με τα συντρίμμια της YZF-M1 του Fabio στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Marquez, άλλη μια καραμπόλα θα ερχόταν, με θύμα αυτή τη φορά τον Takaaki Nakagami.

Αφήνοντας απέξω την α λα ισπανικά καταστροφή της Honda, ξεχωρίζουμε την πτώση του Γάλλου κατά την οποία όσο σερνόταν στην άσφαλτο, είδε την αγωνιστική του φόρμα να ανοίγει, χαρίζοντας του εγκαύματα στο στήθος και την κοιλιά. Βέβαια, δε σας γελά η μνήμη σας. Και το 2021 είδαμε τη φόρμα του Fabio ανοιχτή, για εντελώς άλλους λόγους όμως.

falps2.jpg

Οι τωρινοί λόγοι δεν άφησαν απροβλημάτιστους πέρα από εμάς και τους ανθρώπους της Alpinestars, οι οποίοι εξέτασαν ενδελεχώς τα αγωνιστικά δέρματα του Quartararo, αλλά και το συμβάν από όλες τις δυνατές γωνίες. Αλίμονο δηλαδή αν συμβαίνουν τέτοια σκηνικά στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού αναβάτη.

Η ετυμηγορία έδειξε πως ο Fabio ήταν θύμα όχι μόνο της πτώσης αλλά και δυο κακών συμπτώσεων. Αφενός, ο αερόσακος εντός άνοιξε ως όφειλε προτού ο αναβάτης χτυπήσει στην άσφαλτο, αφετέρου ο εμπρός τροχός της μοτοσυκλέτας του τον βρήκε στο στήθος, βοηθώντας το φερμουάρ να ανοίξει υπό τις παράλληλες πιέσεις του αερόσακου της φόρμας. Τα αποτελέσματα τα ένιωσε ο Quartararo κυριολεκτικά στο πετσί του, ευτυχώς όμως σε σοβαρό βαθμό.

Όπως και να έχει, πρόκειται για επίσημες τοποθετήσεις σε ένα συμβάν που θεωρείται απαράδεκτο, με την γνωστή εταιρεία προστατευτικού εξοπλισμού να αναφέρει πως είναι μάλλον απίθανο να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, θα βρει τρόπο να μην αφήσει τίποτα παρόμοιο στην τύχη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 09:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon