.
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 11:33

MotoGP 2022, Motegi – Επεισοδιακή pole position για ένα Marquez από τα παλιά

Με την αναμενόμενη κακοκαιρία να δίνει το παρών, δεν έλειψαν και οι κόκκινες σημαίες με το Twin Ring Motegi να πλημμυρίζει από τη βροχή.

Με τις καιρικές συνθήκες να φέρνουν κόκκινες σημαίες και καθυστερήσεις στις διαδικασίες των χρονομετρήσεων, είδαμε εν τέλει ένα Marc Marquez να έρχεται από το «παρελθόν», ο οποίος θα εκκινήσει αύριο πρώτος, με το ερωτηματικό να είναι η αντοχή του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εντυπωσιακά 2ος και ερχόμενος από το Q1, ο Johann Zarco φέρνει την πρώτη Ducati του grid, του οποίου η πρώτη σειρά συμπληρώνεται από τον εντυπωσιακό στη βροχή, Brad Binder, με την ΚΤΜ του να δίνει τη μορφή πολυφωνίας στο Ιαπωνικό grand prix.

mote2.jpg

Τέταρτος διαφορετικός κατασκευαστής της αυριανής σχάρας εκκίνησης η Aprilia, με το Maverick Vinales να δείχνει τις προθέσεις του για αύριο ασχέτως καιρού. Δίπλα του θα έχει την –και πάλι δορυφορική- Ducati του Jorge Martin, με τη δεύτερη σειρά να συμπληρώνεται από τον Aleix Espargaro που δείχνει να είναι καλύτερος στο βρεγμένο έναντι των άλλων μνηστήρων του Τίτλου (Quartararo, Bagnaia).

mote4.jpg

Η πρώτη εργοστασιακή Ducati είναι του Jack Miller και θα τη δούμε αύριο να ανοίγει την 3η σειρά, έχοντας δίπλα του το Miguel Oliveira που έπεσε στο Q2 και τον Fabio Quartararo που κατά τη διάρκεια του Q2 πάλευε κυρίως να μην πέσει και να μη βρεθεί στη γραμμή κάποιου ταχύτερου αναβάτη.

mote3.jpg

Η 12αδα της κορυφής κλείνει με τους Luca Marini, Pol Espargaro και Francesco Bagnaia, με τον τελευταίο να έχει σίγουρα δύσκολο έργο αύριο μιας και η βροχή δεν είναι το φόρτε του. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Το τι θα συμβεί αύριο είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τον καιρό. Η βροχή είναι πολύ πιθανόν να ευνοήσει τους αναβάτες με το δέον οδηγικό στυλ, στους οποίους ξεχωρίζουμε εκείνους της KTM, ενώ οπωσδήποτε η πρώτη pole position από το 2019 για το Marquez δείχνει πως ο Ισπανός επιστρέφει στ’ αλήθεια και όχι στα χαρτιά, όσο φλου και αν είναι η επιστροφή του μέσα από το σπρέι της βροχής.

Αύριο έχουμε πρωινό ξύπνημα, μιας και αν δεν υπάρξουν αναβολές, ο αγώνας ξεκινά στις 9.00 και σίγουρα θα μας δώσει θέαμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 09:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon