.
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 16:46

MotoGP22 – Pole Position για Bastianini με φόντο κόκκινο στην Αυστρία

Η αυστριακή πίστα αποδείχθηκε σήμερα κόκκινη γη, με τρεις μοτοσυκλέτες της Ducati να βρίσκονται στην πρώτη σειρά της αυριανής εκκίνησης, με τη διαφορά να κάνει ο –δορυφορικός- Enea Bastianini.

Το ό,τι η πίστα του Spielberg «ευνοεί» τις κόκκινες ιταλίδες ήταν λίγο ως πολύ γνωστό, με τις κατατακτήριες χρονομετρήσεις του Σαββάτου να μην χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο αναβάτης της Gresini Racing, κατάφερε όχι μόνο να πάρει την pole position απ’ τα χέρια των εργοστασιακών Fransesco Bagnaia και Jack Miller -που εκκινούν αύριο από τη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα- αλλά έσπασε και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που είχε ο Miller.

austrb.jpg

Η συνέχεια της δεύτερης σειράς του grid ήταν και πάλι υπόθεση της Ducati, με τους Jorge Martin και Johann Zarco να σημειώνουν τον 4ο και 6ο ταχύτερο χρόνο της μέρας, με το Fabio Quartararo να σπάει στην 5η θέση την ιταλική μονοτονία-αν όχι υπεροχή.

austrc.jpg

Η τρίτη σειρά της σχάρας εκκίνησης απαρτίζεται από τους Maverick Vinales, Joan Mir κσι Aleix Espargaro. Ιδιαίτερης μνείας χρίζουν οι αναβάτες της Aprilia, με τον Aleix Espargaro να έρχεται μετά την τρομακτική πτώση του Silverstone και έχοντας βρει το δρόμο για το Q2 περνώντας από την κορυφή του Q1.

austrd.jpg

Ο 2ος ταχύτερος του Q1, Fabio Di Giannantonio, ανοίγει την 4η σειρά του αυριανού αγώνα, με τη 12άδα της κορυφής να συμπληρώνουν οι Alex Rins και Brad Binder, ο οποίος σημείωσε και την καλύτερη επίδοση της μέρας για την KTM, στην έδρα της οποίας βρισκόμαστε. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων χρονομετρήσεων πατώντας εδώ.

Προγνωστικά στο «περίπου»

Τα –πρόσφατα- προηγούμενα χρόνια έχουμε δει το βάθρο να έχει πορτοκαλί κορυφές, όπως του εντυπωσιακού Brad Binder αλλά και του Pol Espargaro. Γενικότερα όμως, το βάθρο είχε ονόματα όπως Miller, Bagnaia,Martin και Dovizioso στην Ducati εποχή του. Για αύριο ένα πιθανό βάθρο θα μπορούσε να απαρτίζεται από εκείνους τους αναβάτες με το μεγαλύτερο κίνητρο, δηλαδή τους διεκδικητές του Τίτλου, Quartararo και Espargaro αλλά και κάποιον δορυφορικό αναβάτη της Ducati που ψάχνει το δρόμο για το εργοστασιακό σαλόνι. Enea μπορείς;

Οι απορίες μας θα λυθούν αύριο στις 15.00 με το σβήσιμο των φώτων εκκίνησης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 17:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon