.
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 09:32

Fantic – Συμπράττει με την ομάδα του Valentino Rossi στη Moto2

Με βλέψεις στην ασφάλτινη αγορά, η ιταλική εταιρεία ξεκινά τη συνεργασία της με την ακαδημία VR46.

Η αγωνιστική ομάδα του Valentino Rossi, η VR46 Racing Team δίνει το παρών στις πίστες του MotoGP από το 2014, αποτελώντας ταυτόχρονα και φυτώριο νέων αναβατών. Η εμπλοκή της VR46 στη Moto2 ξεκίνησε το 2017, ωστόσο όπως συνέβη και με τη συμμετοχή στη Moto3, ήρθε η ώρα των έμμεσων τίτλων τέλους, αφήνοντας τους προβολείς στη Mooney VR46 Racing Team και στους Luca Marini και Marco Bezzecchi.

Από το βρετανικό μόλις grand prix που ξεκινά, η μοτοσυκλέτα με τον κινητήρα της Triumph, θα φέρει πια τα λογότυπα της Fantic. «Η συνεργασία θα είναι ήδη λειτουργική από τον επόμενο αγώνα στο Silverstone, όπου η Fantic θα εμφανιστεί στις μοτοσυκλέτες των Celestino Vietti Ramus και Niccolò Antonelli», αναφέρει δελτίο τύπου της Fantic, με τη δήλωση να συνεχίζεται λέγοντας: «Για τη σεζόν 2023, ο Claudio Giovanardi, Manager του αγωνιστικού τμήματος της Fantic, επέλεξε τον Stefano Bedon ως Team Manager, ενώ η Milena Koerner, η οποία είναι ήδη sυντονίστρια των Off Road ομάδων της Fantic, θα είναι υπεύθυνη για τον τεχνικό τομέα. που θα απορροφήσει την τρέχουσα δομή της ομάδας αγώνων VR46.»

Λαμβάνοντας δε υπόψιν την τεχνογνωσία της Fantic στις εκτός δρόμου μοτοσυκλέτες αλλά και τη σχέση της με τη Yamaha, δεν είναι απίθανο να γίνει και ο προμηθευτής των χωμάτινων εκπαιδευτικών μοτοσυκλετών για την ακαδημία του «Γιατρού».

vr46_b.jpg

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμφωνία που υπογράφηκε με την VR46 Racing Team», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fantic, Mariano Roman. «Ακολουθούμε ένα σημαντικό μονοπάτι για να χτίσουμε μια ολοένα και πιο «αγωνιστική» Fantic και αυτό είναι ένα πραγματικά θεμελιώδες βήμα.Οι μάρκες μας μοιράζονται πλήρως τις ίδιες αξίες και έχουμε το ίδιο πάθος και όραμα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επιπλέον, έχουμε και οι δύο σημαντική σχέση με νεαρά ταλέντα. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. η συνεργασία με την ομάδα του Valentino Rossi θα είναι μια απίστευτη υποστήριξη για την επίτευξη των πιο σημαντικών στόχων μας».

Με τη σειρά του, ο Alessio Salucci, διευθυντής της VR46 Racing Team, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία συνεργασίας με τη Fantic, μια ιστορική μάρκα στη βιομηχανία των μοτοσυκλετών και μια υγιή ιταλική εταιρεία, μια επιπλέον πηγή υπερηφάνειας για τους υποστηρικτές μας. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, επίσης για το μέλλον ολόκληρης της δομής μας στη Moto2. Θα έχουμε διαφορετικές εμπειρίες που εκτείνονται σε όλους τους τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού: αφενός της Fantic, μεταξύ των κορυφαίων εκτός δρόμου και αφετέρου της VR46 Racing Team, η οποία με τα χρόνια έχει γίνει σημείο αναφοράς μεταξύ των ομάδων της Moto2. Η συνεργασία μας είναι ζωτικής σημασίας και για την VR46 Riders Academy, γιατί θα έχουμε έναν νέο τεχνικό συνεργάτη για να μας υποστηρίξει στην αναζήτηση και ανάπτυξη νέων ταλέντων στους δύο τροχούς».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon