.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 20:21

MotoGP 2022 – Αργεντινή Ελεύθερες Δοκιμές 1

Ο Nakagami στην 1η θέση στα πρώτα ελεύθερα

Μετά την ακύρωση των sessions τη χτεσινή ημέρα (περισσότερα θα διαβάσετε εδώ) ο 3ος Γύρος της χρονιάς ξεκίνησε σήμερα.

Τα πρώτα ελεύθερα της μεγάλης κατηγορίας ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο, με τον Takaaki Nakagami να βάζει την Honda του στην 1η θέση της λίστας με τους χρόνους.

Ο Ιάπωνας μάλιστα ήταν να χάσει το Grand Prix αφού είχε θετικό δείγμα στον Covid-19, αλλά μετά το αρνητικό αποτέλεσμα πήγε στην πίστα και πρόλαβε να αγωνιστεί κατακτώντας την 1η θέση!

Με το πρόγραμμα να έχει αλλάξει και να περιλαμβάνει ελεύθερα και κατατακτήριες σήμερα, η πρόσφυση στην πίστα ήταν – παραδόξως – πολύ καλή.

Αυτό εξηγείται πάντως και από το γεγονός ότι πριν τη μεγάλη κατηγορία προηγήθηκαν τέσσερα sessions (!) των μικρότερων κατηγοριών!

Έτσι ήδη από την πρώτη μισή ώρα – τα πρώτα ελεύθερα διήρκησαν 1 ώρα αφού οι πιλότοι δεν θα κάνουν ΕΔ3 και ΕΔ4 – ο Fabio Quartararo κατάφερε να κάνει χρόνο κάτω από το 1:40!

Ήταν ταχύτερος όλων και στα τελευταία λεπτά, όμως ήρθε ο γρήγορος γύρος του Ιάπωνα για να τον αφήσει τελικά στη δεύτερη θέση.

Τρίτος ήταν ο Pol Espargaro, ακόμα μία Honda στην 1η θέση, ενώ ο Stefan Bradl – που πήρε τη θέση του Marquez για το Grand Prix αυτό, με τον Ισπανό να αναρρώνει από τη διπλωπία – ήταν μόλις 22ος.

Με την ελάχιστη δυνατή διαφορά έχασε την 3η θέση ο Aleix Espargaro, ενώ ξεχώρισε με την παρουσία του σήμερα ο Rookie Marco Bezzecchi της VR46.

Μάλιστα με τους Alex Rins και Miguel Oliveira να ακολουθούν, είχαμε έξι διαφορετικά εργοστάσια στις εφτά πρώτες θέσεις!

Ο Pecco Bagnaia ήταν ο ταχύτερος ανάμεσα στους πιλότους με Ducati GP22 στη διάθεσή τους, αλλά ήταν μόλις 12ος και πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Enea Bastianini.

Αργότερα οι οδηγοί θα κάνουν τα δεύτερα ελεύθερα για να καθοριστεί ποιοι δέκα θα περάσουν απευθείας στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων που θα γίνουν και αυτές σήμερα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

MotoGP_FP1_results.jpg

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 20:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon