.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 15:27

Η Michelin στην πίστα της Ινδονησίας για το MotoGP

Μια νέα εντελώς πίστα προστέθηκε στο ημερολόγιο αγώνων, η Pertamina Mandalika International Street Circuit, που θα φιλοξενήσει το δεύτερο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2022, το Pertamina Grand Prix της Ινδονησίας. [Δελτίο Τύπου]

Επαναλειτούργησε στις 12 Νοεμβρίου 2021 και βρίσκεται στα νότια του ινδονησιακού νησιού Lombok. Η γρήγορη αλλά σχετικά μικρή πίστα Mandalika των 4.3 χιλιομέτρων (2,68 μίλια) διαθέτει έξι αριστερές και 11 δεξιές στροφές, μαζί με μια μικρή ευθεία 507 μέτρων. Αυτή η διάταξη της πίστας, με μόνο την 1 και 10 τις στροφή να χρειάζονται πολύ σκληρό φρενάρισμα, μπορεί να μην προσφέρει στις πιο δυνατές μοτοσυκλέτες το πλεονέκτημα που απολαμβάνουν σε ορισμένες άλλες πίστες αλλά αυτός ο πιο ομοιόμορφος αγωνιστικός χώρος θα είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει συναρπαστικούς αγώνες, έχοντας φόντο τον Ινδικό Ωκεανό. Η τελευταία φορά που έγινε αγώνας Grand Prix μοτοσυκλέτας στην Ινδονησία ήταν το 1997 στην πίστα Sentul International Circuit και η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε δρόμος ως πίστα για Grand Prix ήταν το 1986 στο Grand Prix του Μπρνο.

Για το συγκεκριμένο αγώνα και με βάση τα δεδομένα από τις δοκιμές, η Michelin θα έχει διαθέσιμη την γκάμα ελαστικών MICHELIN Power Slick σε μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας και για τους δυο τροχούς. Τα εμπρός μείγματα γόμας θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης, με ένα επιπλέον μείγμα γόμας. Τα πίσω μείγματα γόμας είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα ασύμμετρης σχεδίαση και έχουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος Ωστόσο, καθώς αυτή είναι η περίοδος βροχών στην περιοχή, θα είναι διαθέσιμα και τα ελαστικά MICHELIN Power Rain σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δυο τροχούς.

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Motorsport Two-Wheel Manager, δήλωσε : « Οι δοκιμές εδώ ήταν πολύ θετικές από την άποψη των ελαστικών, αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι λόγω του συνδυασμού της νέας επιφάνειας της πίστας, της γρήγορης διάταξης και των υψηλών θερμοκρασιών, τα ελαστικά καταπονήθηκαν πολύ και υπερθερμαίνονταν. Ως αποτέλεσμα, τροποποιήσαμε την γκάμα για το συγκεκριμένο αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα διατηρήσουμε τα ίδια μείγματα γόμας που κατά τη διάρκεια των δοκιμών είχαν πολύ καλές επιδόσεις, όσον αφορά την πρόσφυση και σταθερότητα, αλλά τα τοποθετήσαμε σε ειδικούς σκελετούς που έχουν σχεδιαστεί για να ελέγχουν πιο αποτελεσματικά τις θερμοκρασίες. Με αυτές τις λύσεις αισθάνομαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον αγώνα και το γεγονός ότι η πίστα έχει  έχει υποβληθεί σε νέα επίστρωση, θα πρεπει να μας βοηθήσει».

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή με την πρώτη και τη δεύτερη ελεύθερη δοκιμή, ακολουθούμενες από το FP3 και το FP4, καθώς και τις δύο κατατακτήριες το Σάββατο. Την Κυριακή 20 Μαρτίου, οι αναβάτες θα λάβουν θέσεις στην πίστα για τον αγώνα των 27 γύρων, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon