.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 11:23

MotoGP – Ο Marc Marquez μάλλον δεν θα είναι 100% έτοιμος ούτε φέτος

Αυτό φοβούνται στην Repsol Honda για το μεγάλο αστέρι της ομάδας.

Μετά τον τραυματισμό του στο δεξί χέρι το 2020 και την επιστροφή του στη δράση πέρυσι, ο Marc Marquez δυσκολεύεται αρκετά με τη δύναμή του στη δεξιά πλευρά.

Παρά τα προβλήματά του βέβαια, ο Marc κατάφερε να πάρει τρεις νίκες και να τερματίσει ως η καλύτερη Honda στο πρωτάθλημα, 42 βαθμούς μπροστά από τον Pol Espargaro.

Επιπλέον πέρασε το χειμώνα αναρρώνοντας από το πρόβλημα διπλωπίας που τον έκανε να χάσει τους δύο τελευταίους αγώνες του 2021.

Για τους ανθρώπους της Honda – και τον Team Manager της ομάδας, Alberto Puig – ο Marc μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα φέτος. Ωστόσο, ο Ισπανός δεν είναι και πιθανότατα δεν θα είναι ούτε το 2022 100% έτοιμος…

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί και βλέπει και πάλι, επειδή πριν από 5 μήνες αυτό δεν ήταν σίγουρο», σχολιάζει ο Puig.

«Είχε πραγματικό πρόβλημα κι ευτυχώς αυτό πέρασε, οπότε αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο είναι το πρόβλημα με τον ώμο του. Εκεί, δυστυχώς, δεν θα είναι ούτε φέτος 100%».

«Πάντως είμαι αισιόδοξος γιατί καταλαβαίνω πως είναι ν’ αγωνίζεσαι με τέτοιο θέμα στον ώμο κι όμως πήρε τρεις νίκες. Επομένως περιμένουμε σπουδαία πράγματα και φέτος».

Στη συνέχεια η κουβέντα στράφηκε στις μεγάλες αλλαγές που έχει η RC213V της Honda, σε μια προσπάθεια από την ομάδα να γίνει η μοτοσυκλέτα πιο φιλική προς τους υπόλοιπους αναβάτες, αλλά και να διορθωθεί το θέμα με την πρόσφυση στον πίσω τροχό.

«Τώρα, λόγω και της κατάστασης με τον Covid, είχαμε περισσότερο χρόνο για πιο λεπτομερή και σε βάθος μελέτη του κινητήρα σε θεωρητικό επίπεδο, αφού σε πρακτικό υπήρχε περιορισμός», λέει ο τεχνικός διευθυντής του HRC, Takeo Yokoyama.

«Αυτή ήταν η πρώτη φάση και αποφασίσαμε να αλλάξουμε αρκετά και δεν μιλάω μόνο για ιπποδύναμη αλλά και για τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, την απόδοση ισχύος».

«Στο τέλος φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να αλλάξουμε πολλά περισσότερα, αφού άλλαξε και ο τρόπος που τοποθετείται ο κινητήρας στο πλαίσιο και γενικά όλο αυτό επηρέασε τη μοτοσυκλέτα και την εμφάνισή της».

«Λόγω της κατάστασης με τον Covid είχαμε μεγαλύτερο διάστημα εξέλιξης και αυτός είναι ο λόγος που η μοτοσυκλέτα μας άλλαξε τόσο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 11:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon