.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 13:44

MotoGP – Η παρουσίαση της Aprilia για το 2022

Η ομάδα της Aprilia μας παρουσιάζει τα χρώματα της φετινής σεζόν των Maverick Vinales και Aleix Espargaro.

Στο φωτογραφικό μας αφιέρωμα στο τέλος του κειμένου, θα δείτε τα νέα χρώματα της Aprilia, με τα οποία οι πιλότοι της ομάδας θα προσπαθήσουν φέτος να χαρίσουν στο εργοστάσιο την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

Τα πρώτα σημάδια σίγουρα δείχνουν ευοίωνα για τους Ιταλούς, αφού τόσο ο Aleix Espargaro όσο και ο Maverick Vinales, ήταν στους πρώτους στο πρόσφατο τεστ της Sepang.

Ο Espargaro, ο οποίος χάρισε στο εργοστάσιο και το βάθρο στον αγώνα του Silverstone, ήταν ενθουσιασμένος με την ικανότητα της νέας, πιο λεπτής, μοτοσυκλέτας τους μέσα στις στροφές.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα με την ομάδα μου. Μετά από τόσα χρόνια μαζί έχουμε γίνει σαν οικογένεια! Είμαι ενθουσιασμένος. Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, αλλά νοιώθω το ίδιο διψασμένος για επιτυχίες όπως όταν πρωτοξεκινούσα».

«Για τα πρώτα τεστ επέλεξα να έχω ένα κράνος με όλα τα βάθρα της Aprilia σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου στο Silverstone που πήραμε μαζί. Στόχος μας είναι να προσθέσουμε κι άλλες εικόνες σ’ αυτό», σχολίασε ο Espargaro.

Κι ενώ ο Aleix ετοιμάζεται για την 6η του χρονιά με τα χρώματα της Aprilia, ο Maverick Vinales δεν έχει παραπάνω από 5 αγώνες με το εργοστάσιο.

Στις δηλώσεις του, ο πιο επιτυχημένος πιλότος (από πλευράς νικών στην κατηγορία) που έχει υπογράψει ποτέ η Aprilia, τόνισε:

«Από την πρώτη στιγμή εδώ, κατάλαβα ότι με επέλεξαν για να βάλω την Aprilia στην κορυφή του MotoGP. Αυτός είναι ο στόχος και πάνω σ’ αυτό δουλεύουμε όλοι».

«Δεν νομίζω όμως ότι είναι σωστό να κάνουμε προβλέψεις. Προτιμώ να επικεντρώνομαι στον άμεσο στόχο μπροστά μας και στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι άμεση συνέπεια των προσπαθειών μας».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά που έκανε το αγωνιστικό μας τμήμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τώρα αυτό που μένει είναι να δείξουμε την πρόοδό μας μέσα στις πίστες».

Θεωρητικά το 2022 πράγματι θα μπορούσε να είναι η πιο επιτυχημένη χρονιά για την Aprilia στο MotoGP. Βέβαια περισσότερες ενδείξεις επ’ αυτού θα έχουμε και μετά το τεστ στην Mandalika αυτό το Π/Σ/Κ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 14:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon