.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 14:45

MotoGP – Η RNF Yamaha «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να υπογράψει τον Dovizioso

Το αφεντικό της WithU RNF Yamaha, Razlan Razali, παραδέχεται ότι η ομάδα του δεν είχε άλλη βιώσιμη λύση, πέραν του Andrea Dovizioso ως του βασικού της πιλότου για το 2022.

Μια σειρά από παράγοντες, ήταν αυτοί που οδήγησαν την RNF Yamaha στο να υπογράψει τον Andrea Dovizioso για τη φετινή αγωνιστική σεζόν του MotoGP. Αυτό παραδέχεται σε δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, ο Razlan Razali


Ο Dovizioso ήρθε στην ομάδα στα τέλη του 2021 για πέντε αγώνες, αντικαθιστώντας τότε τον Franco Morbidelli.


Ο τελευταίος ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Maverick Vinales στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.


Ο Dovi είχε περάσει ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν εκτός MotoGP, αφού δεν κατάφερε να τα βρει με την Ducati.


Οι συγκυρίες στα τέλη της περασμένης σεζόν, ήταν αυτές που οδήγησαν τελικά στο να υπογράψει ο Dovi με την RNF Yamaha.


Τόσο το εργοστάσιο, όσο και ο μεγάλος χορηγός της ομάδας η WithU, ήθελαν έναν έμπειρο οδηγό κατά προτίμηση από την Ιταλία.

RNF-Den-Eixe-Epilogh-Ypograpsei-Dovizioso-ojh2.jpg


«Συζητήσαμε την κατάσταση με την Yamaha και νομίζω ότι μας πίεσαν ή καλύτερα μας επηρέασαν λόγω της κατάστασης με τον Maverick και τον Franky», λέει ο Razali


«Έτσι, από τη στιγμή που ο Franky πήγε στην εργοστασιακή ομάδα, εμείς έπρεπε να βρούμε έναν πιλότο για τους επόμενους πέντε αγώνες. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πέντε διαφορετικούς οδηγούς γι’ αυτό το διάστημα».


«Ο μόνος διαθέσιμος πιλότος εκείνη τη στιγμή ήταν ο Andrea. Κατά σύμπτωση ήταν και ένας οδηγός που άρεσε πάρα πολύ στο χορηγό μας». «Φυσικά και ο ίδιος ο Andrea δεν ήθελε να αγωνιστεί για μόλις πέντε αγώνες, αλλά για ολόκληρη την επόμενη σεζόν. Έτσι συμφωνήσαμε, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχαμε κάποια άλλη βιώσιμη λύση λόγω της κατάστασης με το εργοστάσιο».


«Αυτό που θέλαμε ήταν σταθερότητα μέσα στο γκαράζ και επομένως ο μόνος που θα μπορούσε να μας δώσει κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με το να φέρει και καλά αποτελέσματα, ήταν ο
Andrea».


Παρόλα αυτά, ο Razali είναι αισιόδοξος ότι ο 35χρονος οδηγός θα καταφέρει να φέρει στην ομάδα δυνατά αποτελέσματα το 2022 και δεν είναι εκεί απλά και μόνο για την παρουσία.

RNF-Den-Eixe-Epilogh-Ypograpsei-Dovizioso-ojh3.jpg


«Νομίζω ότι οι τελευταίοι πέντε αγώνες πέρυσι ήταν πολύ σημαντικοί για αυτόν. Ήταν σημαντικοί επειδή επέστρεψε και πάλι στη φόρμα του. Ο Αντρέα είναι ένας πολύ έμπειρος οδηγός και έξυπνος, που θα προετοιμαστεί κατάλληλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να βελτιωθεί».

 

«Τον είδα στην παρουσίαση της ομάδας και έδειχνε σε καταπληκτική κατάσταση. Προπονείται σκληρά και ξέρει ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός».


«Θα έχει και εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, όπως οι άλλοι δύο εργοστασιακοί οδηγοί. Στην πραγματικότητα για την
Yamaha θα λογίζεται ως εργοστασιακός πιλότος. Εμείς θέλουμε να βρεθεί μέσα στους πρώτους έξι και αυτό επειδή ένας οδηγός σαν τον Andrea δεν θέλει να έρθει στο πρωτάθλημα και να είναι εκτός εξάδας ή εκτός δεκάδας».


«Θα πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι η εξάδα είναι ένας ρεαλιστικός στόχος και είναι κάτι που μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν αλλά και ο ίδιος περιμένει κάτι τέτοιο».


Βέβαια παρά το γεγονός ότι ο Dovizioso είναι η μεγάλη ελπίδα της RNF Yamaha για θετικά αποτελέσματα φέτος, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ιταλός είναι στα πλάνα του Razali για τα επόμενα χρόνια.


Και αυτό επειδή ο μάνατζερ από τη Μαλαισία θέλει η ομάδα του να επιστρέψει στο καθεστώς της δορυφορικής ομάδας που αναπτύσσει νεαρά ταλέντα για το εργοστάσιο.

Ακριβώς ό,τι έκανε με τον Fabio Quartararo δηλαδή, που χάρισε το πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην yamaha μετά από έξι χρόνια.

RNF-Den-Eixe-Epilogh-Ypograpsei-Dovizioso-ojh4.jpg


«Η προτεραιότητά μας είναι οι νεαροί οδηγοί», τονίζει ο Razlan Razali.

«Αυτό θέλουμε να κάνουμε… αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Πάντως έχουμε μάθει, ειδικά από την περσινή χρονιά, ότι είναι καλό να υπάρχει και μια ισορροπία ανάμεσα στην εμπειρία και στο νεαρό της ηλικίας».


«Πιστεύω ότι αρκετοί νεαροί οδηγοί εκεί έξω θα ήθελαν πάρα πολύ να οδηγήσουν μία
Yamaha. Είδαμε άλλωστε τι έκανε ο Fabio. Επομένως αν υπάρχει κάποιος καλός νεαρός οδηγός εκεί έξω, δεν θα διστάσουμε να προσπαθήσουμε να τον αποκτήσουμε».


Τέλος αναφέρθηκε και στο 2023 παρά το γεγονός ότι, όπως και ο ίδιος υπογράμμισε, αυτό είναι ακόμα αρκετά μακριά.


«Θα έχουμε σίγουρα τον Darryn, αν τα πάει καλά. Θα είναι φυσικό να μείνει μαζί μας. Αυτό είναι το πλάνο μας. Άλλωστε δεν θα είναι πλέον νεοφερμένος αλλά θα έχει ένα χρόνο εμπειρίας και έτσι θα μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί του, ενώ την ίδια στιγμή θα μπορούμε να επιλέξουμε έναν νέο οδηγό, έναν Rookie».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 14:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon