.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 10:44

MotoGP – Η πρώτη υπογραφή στο στρατόπεδο της Ducati!

Η αλήθεια είναι ότι το μεταγραφικό παζάρι για το 2023 έχει αργήσει να ξεκινήσει, με βάση τα όσα είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Έστω κι έτσι, μια κάποια κινητικότητα υπάρχει, με την Ducati να είναι έτοιμη να «κλειδώσει» τον Pecco Bagnaia στο κόκκινο στρατόπεδο.

Δεν χωρά καμμία αμφιβολία ότι ο Pecco Bagnaia αξίζει και με το παραπάνω τη θέση του στην ομάδα των κόκκινων.

Στη μετά-Dovizioso εποχή για την Ducati, ο Ιταλός κατάφερε να γίνει ο πρώτος που παίρνει και πάλι μια δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Οι 4 νίκες του, όλες στο δεύτερο μισό, τα 9 συνολικά βάθρα και πάνω απ’ όλα η δυναμική που έδειξε στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ισχυροποιούν τη θέση του στην ομάδα.

Μια ομάδα που βλέπει με χαρά την επένδυσή της στους νεαρούς πιλότους να της βγαίνει, αφού πίσω από τον Bagnaia έρχονται διψασμένοι για επιτυχίες οδηγοί όπως ο Jorge Martin και ο Enea Bastianini.

Δύο ονόματα που θα βάλουν, όπως φαίνεται, δύσκολα στον Jack Miller σε ό,τι αφορά στη δεύτερη θέση του εργοστασιακού πιλότου για το 2023.

Επιστρέφοντας στον Pecco Bagnaia, να σημειώσουμε ότι πληροφορίες από την Ιταλία θέλουν την Ducati να ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα το σχετικό δελτίο τύπου.

Αυτό πιθανότατα θα βγει πριν από το πρώτο τεστ της χρονιάς στην Sepang και θα μας ενημερώνει πως ο Ιταλός δευτεραθλητής του 2021, θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Την ίδια στιγμή, το Borgo Panigale δεν φαίνεται να βιάζεται για να επισημοποιήσει ποιος θα είναι δίπλα του από το 2023 και μετά.

Έτσι ο Jack Miller θα έχει την ευκαιρία του να πείσει – στους πρώτους αγώνες του ’22 – ότι αξίζει αυτός τη θέση, αν και όπως γράψαμε και πιο πάνω ο ανταγωνισμός γι’ αυτή είναι μεγάλος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon