.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 12:01

MotoGP – Τα επίσημα τεστ του 2022

Πότε και που θα γίνουν τα επίσημα τεστ του MotoGP φέτος; Συνολικά έχουν προγραμματιστεί έξι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες από τώρα.

Προτού, ωστόσο, δοθεί η έναρξη στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar, θα προηγηθούν οι παρουσιάσεις των νέων χρωμάτων των ομάδων και φυσικά τα πρώτα τεστ του 2022.

Η τελευταία φορά που ομάδες, πιλότοι και μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να δουν τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες τους στην πίστα, ήταν στα μέσα Νοεμβρίου.

Ήταν το τεστ στην Jerez που έγινε λίγο μετά το τέλος της χρονιάς και είχε διάρκεια δύο ημερών, από τις 18 έως και τις 19 του μήνα.

Από εκεί και πέρα θα περάσει ένα διάστημα περίπου δυόμιση μηνών, για να δουλέψουν και να συνεχίσουν την εξέλιξη τα εργοστάσια.

Το επόμενο ραντεβού τους είναι στην πίστα της Sepang για ένα πρώτο, τριήμερο σε διάρκεια, τεστ, το οποίο θα γίνει από 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Αυτό το τεστ θα είναι το πρώτο μετά τη χειμερινή διακοπή και θα λειτουργήσει περισσότερο ως ένα «ξεμούδιασμα» για τους αναβάτες.

Στη συνέχεια, θα έχουμε το διήμερο τεστ και πάλι στην Sepang, το οποίο θα λάβει χώρα από 5 έως και 6 Φεβρουαρίου.

Θα είναι η πρώτη σοβαρή ένδειξη του επιπέδου των νέων μοτοσυκλετών κάθε εργοστασίου.

Ύστερα από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα, οι πιλότοι του MotoGP θα μαζευτούν και πάλι για δοκιμές, αυτή τη φορά στην καινούργια πίστα Mandalika.

Το τεστ αυτό στην Ινδονησία θα διεξαχθεί από 11 έως 13 Φεβρουαρίου και θα είναι το τελευταίο πριν την έναρξη της χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έχουν προγραμματιστεί και τρία επίσημα τεστ. Το πρώτο στην Jerez στις 2 Μαΐου, το δεύτερο στην Καταλονία στις 6 Ιουνίου και το τρίτο στο Misano στις 6 έως 7 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 12:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon