.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 14:17

MotoGP – Το ένα στοιχείο του Pedro Acosta που εντυπωσίασε τον Casey Stoner!

Ένα βασικό στοιχείο της προσωπικότητας του Pedro Acosta είναι αυτό που εντυπωσίασε τον Casey Stoner και όχι… το στοιχείο αυτό δεν αφορά στις εντός πίστας δραστηριότητες του Ισπανού!

Ποιος, αλήθεια, δεν θαύμασε μερικά από τα κατορθώματα του Pedro Acosta το 2021, στην πρώτη του σεζόν στα GP;

Ο νεαρός Ισπανός κατάφερε κυριολεκτικά να κατακτήσει το paddock με τις σπουδαίες του εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Είναι μόλις 17 χρονών κι όμως έχει κατακτήσει ήδη τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο, στην Moto3, ενώ έχει αναδειχθεί και νικητής στο Red Bull Rookies Cup.

Ο πιλότος της Ajo Team σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητος και από τον Casey Stoner, ο οποίος μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Ισπανό.

«Είμαι μεγάλος φαν του Pedro Acosta», παραδέχτηκε ο Stoner στο τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Yo, Pilot: A Life Against Time».

«Τον είχα ακουστά πριν ξεκινήσει η περσινή σεζόν, αλλά πραγματικά με εντυπωσίασε όταν τον είδα στους πρώτους αγώνες».

«Όχι μόνο για τα αποτελέσματα που έφερνε μέσα στην πίστα. Αυτό μπορεί να συμβεί. Με εντυπωσίασε με τη συμπεριφορά και την ωριμότητα που έδειχνε».

Οι συγκρίσεις με τον άλλον μεγάλο Ισπανό πιλότο στο MotoGP, τον Marc Marquez, έχουν ήδη ξεκινήσει και ο Acosta δείχνει ικανός να ξεπεράσει τα κατορθώματα του συμπατριώτη του.

«Δεν βλέπω να έχει κάποια αδυναμία», προσθέτει ο Stoner. «Ξέρει να δίνει μάχες, να αγωνίζεται και δεν χρειάζεται να κάνει ένα καλό Σ/Κ μέχρι τον αγώνα για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση».

«Κάνει τα πάντα με μεγάλη διακριτικότητα και παραμένει ψύχραιμος ακόμα και σε ψυχοφθόρες καταστάσεις».

Το 2022 ο Pedro Acosta θα αγωνιστεί στην κατηγορία της Moto2, αλλά ήδη οι περισσότεροι περιμένουμε να τον δούμε απέναντι στους καλύτερους οδηγούς του κόσμου, στη μεγάλη κατηγορία.

Ένα βήμα για τον Ισπανό που μπορεί να γίνει ακόμα και το 2023…!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 14:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon