.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 10:36

MotoGP – Μπορεί ο Pedro Acosta να ξεπεράσει τον Marc Marquez;

Ο Marc Marquez αποτελεί εδώ και χρόνια το σημείο αναφοράς στο MotoGP. Ωστόσο ο Ισπανός πλησιάζει τα 30 του, ενώ ένας άλλος Ισπανός – στα 17 του – είναι αυτός που αρχίζει και κλέβει την παράσταση.

Το όνομά του είναι Pedro Acosta, ένας πιλότος για τον οποίο οι άνθρωποι της ΚΤΜ θεωρούν ότι μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει τον Marc Marquez.

Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, ωστόσο άνθρωποι δίπλα στον Ισπανό, όπως ο μάνατζερ της ομάδας του στην Moto3, ο Aki Ajo, ξέρουν να ξεχωρίζουν την ποιότητα και το ταλέντο ενός οδηγού.

Την ίδια στιγμή, ο Φινλανδός είναι και από τους πιο χαμηλών τόνων μάνατζερ στο paddock του MotoGP, χωρίς να επιτρέπει με τη στάση ή τα λόγια του να παίρνουν αέρα τα μυαλά των οδηγών του.

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που διαφοροποιούν έναν καλό οδηγό, έναν πιλότο ικανό για νίκες στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών, από έναν πραγματικό πρωταθλητή.

Κι αυτά είναι διττά: τόσο η μαγεία που μπορεί να προσφέρει αυτός μέσα στην πίστα (κι ο Acosta έχει αποδείξει, αν και μικρός ακόμα, ότι το έχει) όσο και εκτός αυτής.

Είναι τα δύο στοιχεία που, χωρίς πολλά λόγια, ο Aki Ajo τα έχει εντοπίσει στον νεαρό αναβάτη.

Acosta-Marquez-iok2.jpg

Ο έμπειρος μάνατζερ έχει ξεχωρίσει τον Ισπανό για την σχεδόν ασυνήθιστη ικανότητά του να φρενάρει πολύ δυνατά ενώ μπορεί και παίρνει τις στροφές με μεγάλη ταχύτητα.

«Είναι πάρα πολύ δυνατός σε αυτούς τους τομείς και πραγματικά είναι σαν να νοιώθει τη μοτοσυκλέτα… την κάνει δική του», εξηγεί.

Λακωνικός όπως σχεδόν πάντα ο Ajo, περνά και στο δεύτερο κομμάτι, για να μας αποκαλύψει και τον Pedro Acosta εκτός πίστας.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι πολύ ξεχωριστός», παραδέχεται και είναι από τις λίγες φορές που ο Ajo μιλά τόσο κολακευτικά για κάποιον οδηγό του.

«Είναι καταπληκτικός ως άνθρωπος και πολύ ήρεμος. Μου θυμίζει τους αναβάτες της δεκαετίας του ’80 και πιο πριν».

Κι αυτό επειδή, σε αντίθεση με σχεδόν όλους τους άλλους αθλητές στο paddock του MotoGP, ο Acosta λίγο ενδιαφέρον δείχνει για τα ρούχα του, το τι θα βγάλει προς τα έξω ή για τα social media.

Acosta-Marquez-iok3.jpg

«Συχνά τα νέα παιδιά εστιάζουν περισσότερο σε πράγματα έξω από τη δουλειά τους, όπως στο τι ρούχα θα φορέσουν ή τι θα ανεβάσουν στο internet».
«Ο Pedro δεν είναι έτσι. Είναι της παλιάς σχολής και δεν χρειάζεται τέτοιου είδους πράγματα για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση».

Χαμηλών τόνων, δουλευταράς κι ένα από τα πιο σπάνια ταλέντα των τελευταίων ετών.

Αν δεν χάσει τον προσανατολισμό του κι αν βρει τους σωστούς ανθρώπους δίπλα του, τότε ο Pedro Acosta είναι βέβαιο ότι θα γράψει ιστορία στο MotoGP.

Από την άλλη οι πειρασμοί και οι δυσκολίες σε αυτόν τον μακρύ δρόμο είναι πολλές.

Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει την πορεία του στη μεγάλη κατηγορία και ο Johann Zarco, ο οποίος όμως σε κάποια στιγμή έχασε το στόχο του…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 10:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon