.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 14:47

MotoGP – Τι μπορεί να προσφέρει η Yamaha στον Quartararo;

Ο Lin Jarvis ξέρει καλά τι χρειάζεται να δώσει στον Fabio Quartararo, ώστε να πείσει τον νεαρό Γάλλο να παραμείνει στο γκαράζ της ομάδας και πέρα από το 2022.

Στην περίπτωση του Fabio Quartararo φαίνεται ότι «τα πάντα είναι ανοιχτά», όπως άλλωστε έχει αφήσει να εννοηθεί και ο μάνατζερ του Γάλλου, ο Eric Mahe.

Από την άλλη και η Yamaha φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι μπορεί να χάσει τον μοναδικό – βάσει της φετινής εικόνας των υπολοίπων – οδηγό της που μπορεί να της δώσει νέους τίτλους.

Έτσι ο Lin Jarvis βγήκε στο προσκήνιο προσπαθώντας να προσδώσει μια αίσθηση ασφάλειας στον πιλότο του, ο οποίος δεν έχει κρύψει το τελευταίο διάστημα τη δυσαρέσκειά του.

Τι μπορεί η Yamaha να προσφέρει στον Quartararo ώστε να τον πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο και πέρα από το 2022; Ο Lin Jarvis το ξέρει καλά.

«Το βασικότατο για εμάς είναι να κρατήσουμε όλα τα δυνατά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας και να μην χαλάσουμε το όλο πακέτο», αποκρίνεται.

«Κάποιες φορές κάνεις ένα μεγάλο βήμα, αλλά καταστρέφεις  την ισορροπία της μοτοσυκλέτας».

«Όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να δουλέψουμε πάνω στην ιπποδύναμη, στην τελική μας ταχύτητα κι αυτό – κατά τη γνώμη μου – είναι συνδυασμός κινητήρα, αεροδυναμικών και ηλεκτρονικών».

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στην Yamaha και όλοι φαίνεται ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η Μ1.

Το επόμενο ραντεβού στις πίστες, στις 6 Φεβρουαρίου στην Sepang, θα δείξει στον Fabio, στους υπόλοιπους πιλότους της ομάδας αλλά και σ’ εμάς αν πέτυχαν αυτό το στόχο τους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 14:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon