.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 10:33

MotoGP - Ο όρος που θέτει ο Mir για να μείνει στη Suzuki

Η Suzuki θέλει να κρατήσει και τους δύο αναβάτες της στο γκαράζ της ομάδας, όμως τουλάχιστον για τον ένα – τον Joan Mir – η περίπτωση δεν είναι τόσο εύκολη…

Πριν από μερικές εβδομάδες αμφισβητούσαμε την παρουσία του Alex Rins στην ομάδα της Suzuki, βάσει κυρίως των μέτριων εμφανίσεών του και τη φετινή χρονιά.

Ωστόσο οι Ιάπωνες φαίνονται αποφασισμένοι να κρατήσουν τον Ισπανό στο γκαράζ τους, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του. Τι γίνεται, όμως, με την περίπτωση του Joan Mir;

Ο Ισπανός έχει αρκετά παράπονα από την ομάδα. Το 2021 δεν ήταν η χρονιά που περίμενε κι αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ένα στατιστικό που δεν κολακεύει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2020, είναι το εξής:

Το μισό grid ή 11 πιλότοι της μεγάλης κατηγορίας, κατάφεραν να οδηγήσουν τουλάχιστον ένα γύρο ως επικεφαλής αγώνα. Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο Mir.

Πάντως, το γεγονός και μόνο ότι κατάφερε παρ’ όλα αυτά να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, λέει πολλά για τη σταθερότητά του πάνω στην GSX-RR.

Αυτό όμως που πρέπει να τρομάζει τους ανθρώπους της Suzuki, είναι το γεγονός πως οι δύο πιλότοι που τερμάτισαν μπροστά από τον Mir, ο πρωταθλητής Quartararo και ο Pecco Bagnaia, οδήγησαν 99 και 150 (!) γύρους αντίστοιχα.

Mir-Oros-Thetei-Suzuki-hgj2.jpg

Για να το βάλουμε στις σωστές διαστάσεις, πρέπει να σημειώσουμε πως η Suzuki οδήγησε μόλις 5 γύρους όλη τη σεζόν κι αυτούς χάρη στον Alex Rins.

Επιπλέον, η δυσαρέσκεια υπάρχει στο γκαράζ της ομάδας κυρίως λόγω της έλλειψης προόδου που απαιτείται για να αντιμετωπίσει η ομάδα τους αντιπάλους της.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και για να έχει ελπίδες να κρατήσει μακριά τις σειρήνες από τα αυτιά του Joan Mir από το 2023 και μετά.

Η κατάσταση περιγράφεται σωστά από τα λεγόμενα του ίδιου του πιλότου: «Οι άλλοι βελτιώθηκαν πάρα πολύ, ενώ εγώ δεν κατάφερα να είμαι στις θέσεις που θα ήθελα να είμαι».

Το 2020 ο Joan Mir οδήγησε 11 γύρους ενώ πήρε και την πρώτη του (και μοναδική για την ώρα) νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Ο Rins οδήγησε 31 γύρους.

Το αφεντικό της Suzuki, ο Shinichi Sahara, ρωτήθηκε στο φινάλε της σεζόν – στη Valencia – για τους οδηγούς της ομάδας από το 2023 και μετά.

«Δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε οδηγούς», αποκρίθηκε. «Μουσική» στα αυτιά του Alex Rins που ξεχώρισε και φέτος για τα αρκετά του λάθη.

Mir-Oros-Thetei-Suzuki-hgj3.jpg

Ωστόσο αν η μοτοσυκλέτα της ομάδας δεν βελτιωθεί, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την Yamaha, την Ducati και την Honda (ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του Marc Marquez), κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσει να κάνει ο Mir.

Τον ρώτησαν αν θα ανανεώσει γρήγορα το συμβόλαιό του με την Suzuki ή αν θα προτιμήσει να περιμένει και να δει τι γίνεται, με τον Ισπανό να απαντά:

«Είναι σημαντικό να έχεις αίσθηση της αγοράς αυτό τον καιρό. Δεν ξέρω τι θα κάνω, αλλά για να μείνω πρέπει η Suzuki να θέλει το ίδιο πράγμα που θέλω κι εγώ».

«Τότε θα μείνω σίγουρα».

Με άλλα λόγια, ο Joan Mir θέλει από την Suzuki να του ετοιμάσει μια μοτοσυκλέτα με την οποία θα μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου το πρωτάθλημα.

Ή τουλάχιστον να του επιτρέπει να είναι μπροστά σε αγώνες και να παλεύει για νίκες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 10:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon