.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 14:01

GASGAS – Νέα ομάδα Factory Racing Rally 2022 με το Sam Sunderland

Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής του Dakar ενισχύει την εργοστασιακή ομάδα Rally της GASGAS.

Η ισπανική εταιρεία που πλέον έχει ενταχθεί στην οικογένεια της ΚΤΜ παρουσίασε την εργοστασιακή της ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies 2022, υπογράφοντας τον Sam Sunderland δίπλα στον Daniel Sanders.

Ο Άγγλος Sam Sunderland δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: νικητής του Dakar το 2017 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Cross-Country Rallies το 2019 με την ΚΤΜ, επιστρέφει με νέα χρώματα και την ίδια τεχνική βάση της ΚΤΜ για να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά και τη 2η νίκη του στο λαοφιλές Dakar Rally που πέρυσι του ξέφυγε μόλις την τελευταία μέρα του αγώνα.

Μαζί του στην εργοστασιακή ομάδα θα βρει τον Αυστραλό Daniel Sanders, στη δεύτερη σεζόν του με τη GASGAS, προερχόμενος από μια εντυπωσιακή τέταρτη θέση στο Dakar 2021 και την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021. Μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση ως rookie στα παγκόσμια Rally, η δεύτερη σεζόν του με τη GASGAS αναμένεται δυνατότερη.

Η ομάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη 44η έκδοση του Dakar Rally που θα πάρει εκκίνηση στη Σαουδική Αραβία την 1η Ιανουαρίου 2022, ενώ μετά θα αρχίσει η προετοιμασία για την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος FIM Cross-Country Rallies 2022 που αναμένεται την ερχόμενη Άνοιξη.

28114 GG Rally Sunderland 3 2022 17 Naim Chidiac Copy

Sam Sunderland – GASGAS Factory Racing:

“Η ένταξή μου στη GASGAS Factory Racing team ε.ιανι συναρπαστική για μένα, είναι μια σχετικά νέα ομάδα μα διαθέτει δυνατά θεμέλια και πολλή εμπειρία στο πρόγραμμά της. Σίγουρα είναι μια νέα πρόκληση και ταυτόχρονα μια νέα ευκαιρία για μένα, κάτι που μου δίνει αυτοπεποίθηση μιας και θα βρίσκομαι σε γνώριμα κατατόπια, έτσι μπορώ να αφοσιωθώ πλήρως στη δουλειά μου. Είχα την τύχη να περάσω λίγο χρόνο πάνω στη νέα μου μοτοσυκλέτα και δεν βλέπω την ώρα να αρχίσει η αγωνιστική δράση. Στόχος μου είναι να κερδίσω ξανά το Dakar, φέρνοντας και την πρώτη νίκη της GASGAS σε αυτό, έτσι έχω ισχυρό κίνητρο και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική. Είναι ωραίο να τρέχω με νέα χρώματα και ελπίζω να βγω μπροστά στο Dakar με την κόκκινη μοτοσυκλέτα.”

28093 GG Rally Sanders 4 2022 03 Naim Chidiac Copy

Daniel Sanders – GASGAS Factory Racing:

“Το να είμαι ένα από τα πρόσωπα της GASGAS για άλλον έναν χρόνο, ειδικά δίπλα στον Sam, είναι υπέροχο. Μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη μου πλήρη σεζόν Rally και σαφέστατα δεν βλέπω την ώρα για την επόμενη. Δεν είναι και πολύ μακριά η εκκίνηση του Dakar και, με το παγκόσμιο να ξεκινά σύντομα μετά από αυτό, έχω μπροστά μου μια γεμάτη χρονιά. Έμαθα τόσα πολλά το 2021 και είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον και την ευκαιρία που έχω στα χέρια μου.”

28217 GG Rally Sunderland Static side 2022

Pit Beirer – Διευθυντής GASGAS Motorsport:

“Η συνύπαρξη Sam και Daniel συνιστά μια μεγάλη στιγμή για τη GASGAS. Ξεκινήσαμε με ένα σχετικά μικρό πλάνο με τη Laia (Sanz) και μετά με τον Daniel, μα τώρα έχει εξελιχθεί σε μια αρκετά μεγαλύτερη προσπάθεια. Η υπογραφή ενός νικητή του Dakar δίπλα στο πιθανότατα μεγαλύτερο νέο ταλέντο στον χώρο των αγώνων ράλλυ αυτή τη στιγμή αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η εταιρεία είναι έτοιμη να παλέψει για νίκες και να μεγαλώσει κι άλλο την αγωνιστική παρουσία της. Είναι συναρπαστικό για τη GASGAS το να έχει στις τάξεις της δύο αναβάτες ικανούς να κερδίσουν το 2022 και τους εύχομαι την καλύτερη τύχη στο Dakar Rally και τη νέα σεζόν.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon