.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 16:15

KTM Factory Racing Rally Team 2022 – Παρουσιάστηκε η νέα ομάδα

Η ομάδα των τριών πρωταθλητών και νικητών του Dakar συνεχίζει στα πορτοκαλί για το 2022, ενώ το εκτός δρόμου ντεμπούτο του θα κάνει ο Danilo Petrucci.

Η ΚΤΜ παρουσιάζει την εργοστασιακή της ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rally 2022, αλλά και το Dakar Rally που ξεκινά την πρώτη μέρα του 2022.

Οι κ.κ. Matthias Walkner, Toby Price και Kevin Benavides είναι οπωσδήποτε γνωστοί σε όποιον ασχολείται με τους χωμάτινους αγώνες και δη τα ράλλυ, καθώς δεν βρίσκονται τυχαία στην ομάδα που κυριαρχεί στα ράλι τα τελευταία χρόνια.

Matthias Walkner Red Bull KTM Factory Racing

Ο Walkner κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2021 και έχει ήδη κερδίσει μια φορά το Dakar το 2018.

“To 2021 ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά για μένα ξεκινώντας από την απόδοσή μου στο Dakar και μετά στη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος μου τον Ιανουάριο, καθώς είχα ένα πρόβλημα νωρίς που δεν μου επέτρεψε να κυνηγήσω ένα κορυφαίο αποτέλεσμα. Είχα όμως την ταχύτητα και αυτό το διατήρησα και μέσα στη χρονιά. Περάσαμε όλοι δύο δύσκολα χρόνια μα είναι σημαντικό όταν αποδίδει η σκληρή δουλειά και η προπόνηση με δυνατά αποτελέσματα. Τερματίσαμε μέσα στην πρώτη δυάδα και στους τέσσερεις αγώνες που τρέξαμε μέσα στη χρονιά και οι δύο νίκες έδειξαν το πάθος μου για τους αγώνες, Το Μαρόκο είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες καθ’ οδόν προς το Dakar λόγω του εδάφους και της συμμετοχής όλων των κορυφαίων αναβατών, έτσι το ότι τερμάτισα δεύτερος εκεί με διαφορά μικρότερη των 2 λεπτών λειτούργησε ενισχυτικά στην αυτοπεποίθησή μου. Αισθάνομαι καλά, είμαι άνετος στη μοτοσυκλέτα και με μερικές μόλις εβδομάδες μέχρι το Dakar δηλώνω Ready to Race!”

Toby Price Red Bull KTM Factory Racing

Ο Price, παρά τον εντυπωσιακό του ρυθμό στο Dakar, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από πτώση στην ένατη μέρα, ενώ ακολούθησε μια περίοδος μακριά από τους αγώνες με τρία χειρουργεία. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς επανενώθηκε με την ομάδα για την εξέλιξη του νέου KTM 450 RALLY και τώρα είναι έτοιμος να διεκδικήσει την τρίτη του νίκη στο Dakar 2022.

“Είμαι πραγματικά ανυπόμονος για το Dakar 2022. Φέτος ο αγώνας δεν πήγε καλά για μένα, έπεσα και εγκατέλειψα την ένατη μέρα. Ήμουν σε καλή θέση, έτσι ήταν σκληρό για μένα να τα παρατήσω. Το σχέδιο για φέτος είναι παρόμοιο με αυτό των προηγούμενων ετών. Να φτάσω με ασφάλεια στη μέρα ξεκούρασης, να είμαι ανταγωνιστικός και να αφήσω την εξέλιξη να έρθει σε μένα. Τις μέρες που πρέπει να πιέσω να τα δώσω όλα. Είναι εύκολο να κάνεις σχέδια, αλλά το ράλλυ αλλάζει πάντα από μέρα σε μέρα και πρέπει να προσαρμόζεσαι. Τώρα αισθάνομαι καλά και η δουλειά μας με τη νέα μοτοσυκλέτα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Λογικά θα είμαστε μέσα στο παιχνίδι και δεν βλέπω την ώρα να αγωνιστώ ξανά με τη Red Bull KTM!”

Kevin Benavides Red Bull KTM Factory Racing

Έτοιμος για το ντεμπούτο του στο Dakar με την ΚΤΜ, ο νικητής του 2021 Kevin Benavides έρχεται γεμάτος όρεξη μετά από μια χρονιά τραυματισμών. Στον πρώτο αγώνα που έτρεξε με το KTM 450 RALLY, στο ράλλυ του Μαρόκου, ο Benavides κατάφερε μια έβδομη θέση, δείχνοντας τις ικανότητες και την ταχύτητά του στα δύσκολα στην πλοήγηση αμμώδη κομμάτια. Ο τρέχων νικητής του Dakar ολοκληρώνει αυτόν τον καιρό το έντονο πρόγραμμα προπόνησής του με στόχο να βρει τη δύναμη που απαιτείται για να κερδίσει για δεύτερη φορά στο 44ο Dakar Rally.

“Ο μεγάλος αγώνας είναι προ των πυλών, είναι απίστευτο πόσο γρήγορα πέρασε αυτός ο χρόνος. Αδημονώ για τη νέα πρόκληση, να παλέψω στο Dakar με τη Red Bull KTM. Η χρονιά που κλείνει ήταν δύσκολη για μένα, λίγο μετά την υπογραφή μου με τη νέα ομάδα τραυματίστηκα στον ώμο και πέρασα τρεις μήνες μακριά από τη μοτοσυκλέτα την ώρα που ήθελα όσο τίποτα να την καβαλήσω. Από κει και μετά ήρθε ένα εντατικότατο πρόγραμμα δοκιμών και προπόνησης, η ομάδα πήγε στις ΗΠΑ όπου κάναμε πολλή δουλειά στη μοτοσυκλέτα και ταξιδέψαμε στο Μαρόκο για τον αγώνα ράλλυ εκεί. Ο σκοπός ήταν να προχωρήσουμε μερικά βήματα πιο μπροστά με τη μοτοσυκλέτα και να γνωριστώ με την ομάδα μου σε συνθήκες αγώνα. Όλα πήγαν πολύ καλά και είμαι χαρούμενος με την πρόοδο που κάναμε με το νέο KTM 450 RALLY. Τώρα, με έναν μήνα να απομένει ως τον μεγάλο αγώνα, προσπαθώ να βγάλω όση περισσότερη προπόνηση μπορώ, καθώς και χρόνο πάνω στη μοτοσυκλέτα. Στη συνέχεια θα πετάξω για τη Μέση Ανατολή για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο Dakar. Είναι πάντα δύσκολο να σκαρώσεις μια στρατηγική, αλλα αφότου περάσει η πρώτη εβδομάδα, αν όλα είναι καλά μετά τη μέρα ξεκούρασης, θα τα δώσω όλα για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη!”

Η ομάδα αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τα τελευταία στάδια της προετοιμασίας της, πριν ετοιμαστεί για την εκκίνηση του Dakar τον Ιανουάριο 2022. Οι Matthias, Toby και Kevin θα καβαλήσουν τη νεότερη έκδοση του KTM 450 RALLY, η οποία εξελίχθηκε με τη συνεργασία των KTM Technologies, KTM R&D, KISKA και KTM Motorsports στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.

Danilo Petrucci KTM Factory Racing

Δίπλα στους έμπειρους αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας, η ΚΤΜ καλωσορίζει στη Σαουδική Αραβία τον πρώην αστέρα MotoGP, Danilo Petrucci, που θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο με την KTM Factory Racing στο Dakar. Ανταλλάζοντας το KTM RC16 του για ένα KTM 450 RALLY, ο Ιταλός θα τα βάλει με το σκληρότερο αγώνα ράλλυ του κόσμου με στόχο αρχικά να τερματίσει στην πρώτη του προσπάθεια. O Danilo έχει ήδη εξοικειωθεί με την αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Tech3 KTM Factory Racing και την ομάδα, ενώ πέρασε εντατική εκπαίδευση στη χρήση του road book υπό την επίβλεψη του KTM Rally Sport Manager, Jordi Viladoms.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 16:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon