.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 16:00

MotoGP: Η νίκη-κλειδί που έφερε τον τίτλο στον Fabio Quartararo!

Ποια είναι η νίκη που ο ίδιος ο Quartararo χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική στην πορεία του προς τον τίτλο;

Ο Fabio Quartararo στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP για φέτος, στον αγώνα του Misano2, μετά από την πτώση του μεγάλου του αντιπάλου, Pecco Bagnaia.

Το «μηδέν» του Ιταλού στο Misano, εξασφάλισε τον τίτλο για τον Γάλλο – που χρειάστηκε να ξεκινήσει από τη χειρότερή του θέση στο grid φέτος κι έχασε το βάθρο στο τέλος από τον εκπληκτικό Bastianini – δύο αγώνες πριν το τέλος.

Ο Γάλλος ήταν ανέκαθεν το φαβορί για τον τίτλο, όντας σταθερότατος στα αποτελέσματά του, έχοντας πέντε νίκες και πέντε ακόμα βάθρα, ενώ ήταν πάντα στους βαθμούς.

Σε μία πίστα όμως, όπως έλεγε μετά τον αγώνα, ήταν το σημείο κλειδί στην πορεία της κατάκτησης του πρώτου τίτλου της καριέρας του.

«Για μένα το σημείο κλειδί ήταν η νίκη μας στο Mugello, επειδή εκεί ο Bagnaia ήταν σούπερ δυνατός. Εκεί ήταν που κέρδισα πολύ σε αυτοπεποίθηση», έλεγε ο Γάλλος.

Η φετινή σεζόν και ειδικότερο το δεύτερο μισό της, δεν θυμίζει σε τίποτα τον οδηγό που πέρυσι είχε το προβάδισμα, αλλά κατέρρευσε με λάθη και άγχος στους τελευταίους αγώνες.

Είναι γνωστό ότι από την αρχή της σεζόν ο Quartararo δουλεύει με αθλητικό ψυχολόγο, κάτι που τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Fabio-Nikh-Kleidi-tyu1.jpg

«Νομίζω φέτος δεν νευρίασα πραγματικά σε κανένα σημείο της χρονιάς. Πέρυσι θυμάμαι στην Valencia η μοτοσυκλέτα δεν δούλευε και όταν γύρισα στο γκαράζ, δεν φώναζα αλλά έλεγα ότι δεν στρίβει, δεν φρενάρει, δεν μπορώ να επιταχύνω».

«Τότε ο αρχιμηχανικός μού είπε ότι τώρα είμαι εκνευρισμένος, αλλά έπρεπε να ηρεμήσω και να τους πω τι συμβαίνει για να προσπαθήσουν να το φτιάξουν».

«Κι είναι αλήθεια αυτό… όταν έχεις νεύρα δεν μπορείς να εξηγήσεις και το πρόβλημα. Φέτος δεν έκανα το ίδιο όταν είχαμε προβλήματα».

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά στο Assen, όπου ο Maverick ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος. Παρέμεινα ήρεμος και στο τέλος κερδίσαμε τον αγώνα».

«Κι όταν βλέπεις ότι η ηρεμία σου φέρνει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, έτσι θες να συνεχίζεις και να ενεργείς».

«Ακόμα και σε μια δύσκολη στιγμή, πρέπει να μείνεις ήρεμος και το βήμα θα γίνει. Αυτή η ηρεμία μου έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα φέτος».

«Εννοείται ότι κάποιες φορές ήμουν πάρα πολύ νευριασμένος, όπως το Σάββατο που ήμουν 15ος. Θα μπορούσα να έβαζα τις φωνές, να ούρλιαζα και τέτοια».
«Δεν ήθελα όμως να πάρω παραπάνω ρίσκο στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων κι έτσι έμεινα στην 15η θέση».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 16:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon