.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 10:30

Misano – Το «αντίο» του Rossi! Έκπληξη, συναίσθημα κι ένας καλός αγώνας!

Ο Valentino Rossi ήταν υπερήφανος που κατάφερε να αποχαιρετήσει τους οπαδούς του στο Misano, κάνοντας έναν καλό αγώνα.

Γεμάτος μπόλικο συναίσθημα ήταν ο τελευταίος αγώνας του Valentino Rossi ως κανονική συμμετοχή στο MotoGP μέσα στην πατρίδα του.

Ο Ιταλός σούπερ σταρ πήρε την 10η θέση και μπορεί αυτή να μην έχει την αίγλη των περασμένων επιτυχιών του στην πίστα, όμως ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησε τελευταίος τον αγώνα.

Αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά φέτος που κατάφερε να μπει στη δεκάδα, με τις άλλες δύο να είναι στο Mugello και στην Αυστρία.

Το μαχητικό πνεύμα που έδειξε και ο τερματισμός του στη δεκάδα, έδωσαν επιπρόσθετη χαρά στους μόλις 35.000 (λόγω Covid) που βρέθηκαν στην πίστα την Κυριακή.

Rossi-antio-ekplhxh-synaisthima-rtb2.jpg

«Είμαι πολύ χαρούμενος, ειδικά επειδή έκανα έναν καλό αγώνα και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πω αντίο», έλεγε το απόγευμα της Κυριακής ο Vale.

«Δεν ήθελα να κάνω έναν κακό αγώνα (σ.σ. ήταν 17ος στο Misano1) και να μείνω πίσω. Το να ξεκινάς από πίσω δεν είναι εύκολο, αλλά ήξερα ότι στο στεγνό είχα καλύτερο ρυθμό».

«Ένοιωθα καλά με τη μοτοσυκλέτα και με τα ελαστικά και μπόρεσα να κάνω μερικές προσπεράσεις και να δώσω μάχες μέχρι τον τελευταίο γύρο».

«Επομένως ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πω αντίο σε όλους, που δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Ήταν πολύ συναισθηματικό».

Rossi-antio-ekplhxh-synaisthima-rtb3.jpg

Ο 42χρονος έδειξε την εκτίμησή του προς τον κόσμο με μια σπάνια ενέργεια: πέταξε το επετειακό του κράνος στην κερκίδα.

«Προσπάθησα να χαρώ αυτές τις στιγμές… ήταν σαν να με αγκάλιαζαν όλοι οι φίλαθλοι! Ήθελα όμως να κάνω κι έναν καλό αγώνα και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα».

«Γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος και ήταν το συναίσθημα γενικά πολύ έντονο… το διασκέδασα πολύ».

Το «κίτρινο» όπως πάντα Misano, γιόρτασε με τον Rossi τον τελευταίο του αγώνα ως κανονική συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα τόσο στην Moto2, όσο και στη μεγάλη κατηγορία, οι μαθητές του στην ακαδημία και ο αδερφός του, Luca Marini, είχαν ειδικά βαμμένες τις μοτοσυκλέτες του στα κίτρινα και με την πρόταση: «Grazie Vale».

Rossi-antio-ekplhxh-synaisthima-rtb4.jpg

Ήταν μια κίνηση που δεν την ήξερε ο ίδιος ο Valentino. «Συνήθως δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις, αλλά αυτή ήταν μια πολύ ωραία έκπληξη».

«Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω τον Uccio και όλη την ομάδα και την Sky. Μου άρεσε πολύ».

Τον ρώτησαν τι θα ήθελε να έχουν στο νου τους για τον Valentino Rossi, οι φίλαθλοι που μετά από 30 χρόνια θα μαζεύονται και πάλι στο Misano για έναν αγώνα Grand Prix.

«Το Misano είναι η πίστα μου, είναι μόλις 10 χιλιόμετρα από το σπίτι μου και είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τόσο κοντά αυτή την πίστα».

Rossi-antio-ekplhxh-synaisthima-rtb6.jpg

«Το MotoGP είναι στο Misano από το 2007 και κατάφερα να κερδίσω τρεις φορές εκεί. Ειδικά η νίκη του 2014 ήταν καταπληκτική».

«Ελπίζω οι φίλαθλοι να θυμούνται τους καλούς αγώνες που δώσαμε, τις μάχες και όλη τη χαρά αυτή. Νομίζω πολλοί φίλαθλοι παρακολούθησαν το MotoGP για τους αγώνες μου».

«Επομένως ελπίζω ότι θα θυμούνται αυτές τις πολύ ιδιαίτερες στιγμές, όπως τη σημερινή, γιατί και η σημερινή ήταν πολύ καλή».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 10:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon