.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 10:10

MotoGP - Avintia: Απέλυσε τον μηχανικό που πλαστογράφησε PCR τεστ

Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι μηχανικός της Avintia πλαστογράφησε το προαπαιτούμενο PCR τεστ, με την ομάδα να αναλαμβάνει δράση άμεσα και να απολύει τον εν λόγω μηχανικό.

Το περιστατικό με την πλαστογράφηση PCR τεστ είναι το πρώτο που γίνεται επίσημα γνωστό μέσα από το paddock του MotoGP.

Αρχικά πληροφορηθήκαμε την απαγόρευση εισόδου ενός μηχανικού στο Misano, με το πάσο του να απενεργοποιείται από την Dorna.

Για την πλαστογράφηση, ο συγκεκριμένος μηχανικός δεν θα είχε δικαίωμα να μπει στο paddock μέχρι τα τέλη της ημερολογιακής χρονιάς.

Ωστόσο η ομάδα του, η Avintia, έβγαλε λίγες ώρες μετά επίσημη ανακοίνωση με τίτλο «Καμμία Ανοχή» και έκανε γνωστό ότι απέλυσε τον εν λόγω μηχανικό της.

Άλλωστε ούτως ή άλλως η Avintia δεν θα είναι στο paddock το 2021, αφού η ομάδα θα συγχωνευθεί με αυτή του Valentino Rossi.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε πειθαρχικά μέτρα», διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ομάδας. «…και να πάψουμε τη σχέση μας με το μέλος της ομάδας».

«Χτες, χάρη στη σημαντική δουλειά που κάνει η Dorna και η IRTA ανεπιτυχώς προσπάθησε να πλαστογραφήσει ένα PCR test ώστε να μπει στο paddock για το επόμενο Grand Prix».

Avintia-Apelyse-Mhxaniko-PCR-test-jiu2.jpg

Να σημειώσουμε ότι τα μέτρα στο paddock παραμένουν πολύ αυστηρά και πρέπει κάθε μέλος του να παραδίδει PCR test προτού εισέλθει σε αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το PCR τεστ είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το πιστοποιητικό εμβολιασμού!

Επιπλέον, μέσω του συγκεκριμένου περιστατικού, αναδεικνύονται και οι σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις του όλου θέματος.

Ένα PCR μπορεί να κοστίζει έως και 150€, που είναι ένα σημαντικό πόσο κυρίως για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του MotoGP.

Μετά τα νέα της πλαστογράφησης αυτής, έγιναν περισσότερο γνωστές και κάποιες δηλώσεις του Paolo Simoncelli από τις αρχές της σεζόν.

Σε αυτές, ο ιδιοκτήτης της SIC58 και πατέρας του αείμνηστου Marco Simoncelli, έλεγε ότι το κόστος για να εξετάζονται όλοι οι άνθρωποί του τόσο στην Moto3 όσο και στο CEV, ο προϋπολογισμός έφτανε τις 70.000€!

Κι αυτό φέρνει το ερώτημα, γιατί στο paddock η Dorna δεν δέχεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, όπως γίνεται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου;

Η απάντηση, βέβαια, είναι ότι ακόμα και εμβολιασμένος κάποιος, μπορεί να μεταδώσει τον ιό, οπότε η «φούσκα» του MotoGP θα μπορούσε εύκολα να «σπάσει».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 10:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon