.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 12:53

Valentino Rossi: Μου λείπει πολύ ο Marco Simoncelli!

Σε λίγες ημέρες ο Valentino Rossi θα δώσει τον τελευταίο του αγώνα εντός Ιταλίας, στο Grand Prix του Misano και στην πίστα που φέρει το όνομα του αξέχαστου Marco Simoncelli…

Ο Valentino Rossi θυμάται εκείνη την αποφράδα ημέρα, όταν και ο καλός του φίλος Marco Simoncelli έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό.

Ένα κενό, το οποίο εν μέρει καλύφθηκε από τον Vale, με τη δημιουργία της ακαδημίας του.

Οπωσδήποτε το συναισθηματικό κομμάτι θα παίξει και αυτό το ρόλο του στο Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου, στο Misano.

Το μεγάλο νέο είναι ότι ο Valentino Rossi θα αγωνιστεί για τελευταία φορά μπροστά στους συμπατριώτες του, μέσα στην Ιταλία.

Παράλληλα όμως, ο αγώνας αυτός θα σηματοδοτήσει και τα δέκα χρόνια από τον τραγικό χαμό του Simoncelli.

Rossi-mou-leipei-Simoncelli-iok3.jpg

Ο Ιταλός με το χαρακτηριστικό μαλλί και το αστείρευτο χαμόγελο και πάθος για το MotoGP, έχασε τη ζωή του στην Sepang, στις 23 Οκτωβρίου του 2011.

Επομένως, αυτό το Σάββατο θα συμπληρωθούν ακριβώς δέκα χρόνια από το θάνατό του και μάλιστα στην πίστα που, όπως γράψαμε και παραπάνω, φέρει από το 2012 το όνομά του.

Την ίδια ημέρα, το Σάββατο δηλαδή, στο λοφάκι της La Quercia, θα λάβει χώρα μια μικρή τελετή για τον αείμνησο Marco και ένα δεντράκι θα φυτευτεί στη μνήμη του.

Ο Valentino δεν ξεχνά τον καλό του φίλο και έλεγε πρόσφατα: «Μου λείπει ο Marco πολύ και κυρίως ως φίλος, γιατί περάσαμε πάρα πολύ ωραία μαζί».

«Πάντα το διασκεδάζαμε. Μας λείπει και ως αναβάτης βέβαια, γιατί πιστεύω ότι ήταν πολύ πιθανό να οδηγούσε μια εργοστασιακή Honda το 2012 και να πάλευε για τον τίτλο».

Rossi-mou-leipei-Simoncelli-iok2.jpg

Τότε ο Marco ήταν οδηγός του Fausto Gresini (οι δυο τους στην κεντρική φωτό του άρθρου) τον οποίο επίσης χάσαμε πρόωρα, από Covid-19. Και ο Fausto θα μνημονευθεί στο GP του Misano.

Και ο Valentino ολοκλήρωσε τις σύντομες δηλώσεις του λέγοντας: «Κάναμε την ακαδημία προς τιμή του, μιας και ήταν ο πρώτος πιλότος που τον βοηθήσαμε».

«Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και φυσικά θα ήταν καλύτερο να τον είχαμε μαζί μας τώρα… όμως αυτό μπορούσαμε να κάνουμε».

Μια ακαδημία που έχει βγάλει σπουδαίους πιλότους στο MotoGP, όπως τον δευτεραθλητή του 2020, Franco Morbidelli και τον Pecco Bagnaia που είναι δεύτερος φέτος στη βαθμολογία.

Θυμίζουμε ότι ο Valentino Rossi θα συνεχίσει να δίνει το παρών στο paddock του MotoGP από το 2022 και μετά, αφού η ομάδα του θα συμμετάσχει κανονικά στη μεγάλη κατηγορία με μοτοσυκλέτες της Ducati.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 12:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon