.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 10:18

MotoGP – Σε 10 χρόνια όλα άλλαξαν για τον Jorge Lorenzo!

Ο Jorge Lorenzo μπορεί να έχει αποσυρθεί πια, ωστόσο συνεχίζει να παρακολουθεί τα δρώμενα και να σχολιάζει το MotoGP μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο youtube.

Η «φλόγα» του MotoGP συνεχίζει να καίει μέσα στον Jorge Lorenzo, ο οποίος με το έμπειρο μάτι του είναι σε θέση να εντοπίζει και να επισημαίνει πράγματα που λίγοι θα έβλεπαν.

Επιπλέον, το γεγονός ότι αποσύρθηκε, του δίνει την ευκαιρία για μια διαφορετική ματιά στον κόσμο του MotoGP, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιεί ότι αυτός έχει αλλάξει καθοριστικά!

«Αν κάνουμε τη σύγκριση με δέκα χρόνια πριν, θα δει κανείς ότι το MotoGP έχει αλλάξει ολοκληρωτικά», λέει ο 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Και δεν έχει άδικο.

Ο Ισπανός μας πηγαίνει πίσω στην εποχή που για να «γεμίσει» με μοτοσυκλέτες το άδειο grid, είχαμε τις CRT στη σχάρα εκκίνησης. Τότε που οι διαφορές των μοτοσυκλετών μεταξύ τους μετρούνταν σε δευτερόλεπτα…

«Τότε είχαμε τους μπροστά να είναι 4 με 4.5 δευτερόλεπτα πιο γρήγοροι από τους άλλους. Τώρα πλέον όλοι οι πιλότοι είναι στα 7 δέκατα του δευτερολέπτου. Είναι απίστευτο!»

Και συνεχίζει: «Σε ό,τι αφορά στην απόδοση, πλέον όλες οι μοτοσυκλέτες στο grid είναι σε θέση να ανέβουν στο βάθρο και να κερδίσουν ακόμα».

«Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και δείχνει την εξαιρετική δουλειά της Dorna, που δούλεψε μεθοδικά ώστε να δημιουργήσει αυτή την ισορροπία στο πρωτάθλημα».

Ο Ισπανός, που σταμάτησε την καριέρα του πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, στο τέλος του 2019, μας επισημαίνει το πόσο έχει αλλάξει το MotoGP πλέον.

Οι μάχες είναι περισσότερες, οι διαφορές μικρότερες και η γεύση της νίκης μετά από τόσο αμφίρροπους αγώνες, είναι μεγαλύτερη.

lorenzo-deka-xronia-ola-allaksan-gmq1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 10:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon