.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 12:02

Michelin MotoGP 2021 - Ο απολογισμός του αγώνα στο Misano

Ο Francesco Bagnaia μπήκε μπροστά από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, στη στεγνή πίστα Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini στο Misano, με τη Ducati Desmosedici. Ακολουθώντας τα βήματά του, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα τερμάτιζαν ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) και ο Enea Bastianini. [Δελτίο Τύπου]

Στα Προκριματικά, ο Bagnaia επανέλαβε τις επιδόσεις που είχε στον αγώνα της Aragon την περασμένη εβδομάδα με νέο ρεκόρ αγώνα όλων των εποχών με χρόνο 1’31.065, εκμεταλλευόμενος τα εμπρός σκληρά και πίσω μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, από τη δωδέκατη θέση στο grid μέχρι τον εντυπωσιακό τερματισμό στην τρίτη θέση, ο Ιταλός αναβάτης Enea Bastianini έσπασε το ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1’32.242.

Οι μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με την πολύ δυνατή βροχή να επηρεάζει και τις δύο ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, είχε σαν αποτέλεσμα η επιλογή του καλυτέρου συνδυασμού ελαστικών σε περίπτωση στεγνού αγώνα να αποτελεί πρόκληση για τις ομάδες.

Το γεγονός αυτό δυσκόλεψε το έργο των αναβατών στην επιλογή των καλυτέρων ελαστικών για τον αγώνα, με το 50% των αναβατών να επιλέγει τα μέτρια ή σκληρά μείγματα γόμας και το υπόλοιπο 50% μαλακά ή μεσαία μείγματα γόμας για τον πίσω τροχό.

Οι καιρικές συνθήκες στο FP3 το Σάββατο ήταν πολύ καλές ς και αυτό έδωσε στις ομάδες την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελαστικά και να κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό για τον αγώνα. Αργότερα, οι χρόνοι γύρου έπεσαν, καθώς οι αναβάτες τοποθέτησαν τα μέτρια ή μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick για τις κατατακτήριες δοκιμές για να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους στο Q2, ενώ η πίστα ήταν στεγνή. Παρά τα διαφορετικά μείγματα γόμας, οι 10 κορυφαίοι αναβάτες είχαν διαφορά μεταξύ τους λιγότερο από 0.5 δευτερόλεπτα.

Με τους δύο τελευταίους αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Enel MotoE που πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο και με όλους τους αναβάτες να συναγωνίζονται για τον τίτλο, το στέμμα του 2021 κέρδισε ο Jordi Torres μετά τη νίκη του στον αγώνα του Σαββάτου και τη δέκατη τρίτη θέση σε ένα δεύτερο αμφιλεγόμενο αγώνα την Κυριακή.

Τον πρώτο αγώνα, το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε ο Torres, με τον Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) να τερματίζει δεύτερος και το Mattia Casadei (Ongetta Sic58 Squadracorse) στην τρίτη θέση. Ωστόσο, μια δύσκολη στιγμή προς το τέλος του αγώνα έβγαλε εκτός διεκδίκησης του τίτλου, δύο από πιο αγαπητούς αναβάτες - τον Eric Granado (One Energy Racing) και τον Alessandro Zaccone (Octo Pramac MotoE).

Στο δεύτερο αγώνα την Κυριακή, ο Matteo Ferrari (Team Gresini MotoE) κέρδισε τον αγώνα, με τη δεύτερη και την τρίτη θέση να καταλαμβάνουν οι Mattia Casadei και Miquel Pons (LCR E-Team) αντίστοιχα, ενώ ο Aegerter σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1 ' 42.660.

Σχολιάζοντας τον αγώνα του Σαββατοκύριακου, ο Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager, δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο όσον αφορά τις επιδόσεις των ελαστικών και όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Aragon, είδαμε ότι όλη την γκάμα να αντεπεξέρχεται σε ολές τις διαφορετικές ελεύθερες δοκιμές και σε υγρές και στεγνές συνθήκες. Επίσης, ήταν υπέροχο που είδαμε να σημειώνονται άλλα τρία νέα ρεκόρ με τα ελαστικά μας. Το απόγευμα της Κυριακής η πιθανότητα βροχής ήταν αυξημένη και ήταν αβέβαιο αν ο αγώνας MotoGP θα ήταν στεγνός, αλλά ευτυχώς παρέμεινε στεγνός καθ 'όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι αναβάτες που βρέθηκαν στο βάθρο χρησιμοποιούσαν τόσο τα μαλακά ελαστικά όσο και τα μεσαία μείγματα γόμας για τον πίσω τροχό, που απέδειξαν για ακόμα μια φορά την εξαιρετική τους σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Jordi για το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος MotoE και να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στα MotoE ελαστικά μας, τα οποία καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν απέδειξαν ότι η χρήση βιώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών στην κατασκευή τους, δεν αποτελεί εμπόδιο για έναν συναρπαστικό αγώνα.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon