.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 11:52

MotoE – Το πρωτάθλημα κρίθηκε από τους αγωνοδίκες!

Ο Jordi Torres πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο στην MotoE, με τους αγωνοδίκες να τιμωρούν μετά τον αγώνα τον μεγάλο του αντίπαλο Dominique Aegerter.

Δευτερόλεπτα πριν πέσει η καρώ σημαία στον τελευταίο αγώνα της MotoE, όλα έδειχναν ότι ο τίτλος θα πήγαινε στα χέρια του Dominique Aegerter.

Ο Ελβετός είχε μια επαφή με τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Jordi Torres, τον οποίο και έβγαλε εκτός γραμμής για να κερδίσει τον αγώνα και το πρωτάθλημα.

Ωστόσο έμενε να επιβεβαιωθεί αυτό από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι – την ώρα που ο Torres έκλαιγε με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας γ’ αυτόν – τελικά αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Aegerter!

Το πρωτάθλημα άλλαξε χέρια και ο Jordi Torres το συνειδητοποίησε βγάζοντας κραυγές θριάμβου μέσα από το κράνος του, μόνο αφού του το έδειξαν στις μεγάλες οθόνες της πίστας!

Torres-Misano-World-Champion-osb2.jpg

Η κίνηση του Dominique Aegerter θεωρήθηκε πολύ επιθετική και ο Ελβετός τιμωρήθηκε με ποινή 38 δευτερολέπτων.

Έτσι έχασε τη νίκη και υποχώρησε στην 12η θέση των αποτελεσμάτων, δίνοντας τον τίτλο στα χέρια του Ισπανού.

Παρά τη μεγάλη απογοήτευση του Aegerter, ο Ελβετός δεν έχει χάσει τις ελπίδες του για να πανηγυρίσει φέτος τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

Κι αυτό επειδή φέτος αγωνίζεται παράλληλα και στην κατηγορία Supersport των WorldSBK, όπου παρά την απουσία του από το Γύρο της Βαρκελώνης το περασμένο Σ/Κ, έχει μια αρκετά μεγάλη διαφορά!

Άλλωστε ο εκεί μεγάλος του αντίπαλος, Steven Odendaal, δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλό και πήρε μόνο μια 7η και μια 8η θέση, μειώνοντας λίγο τη διαφορά του από τον Ελβετό.

Επομένως, με τέσσερεις Γύρους πριν το τέλος, ο Aegerter κρατάει τις τύχες στα χέρια του, έχοντας ένα προβάδισμα 45 βαθμών στο βαθμολογικό πίνακα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 11:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon