.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 14:43

MotoGP – Πολύ διαφορετική η Honda του 2022

Η νέα μοτοσυκλέτα της Honda για το 2022 αποκαλύφθηκε σήμερα στο τεστ του Misano από τον Stefan Bradl και δείχνει πολύ διαφορετική.

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει τις τύχες της στο MotoGP και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, η Honda έκανε σημαντικές αλλαγές στην RC213V.

Έτσι φαίνεται από τη μοτοσυκλέτα και τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν την αλλαγμένη μοτοσυκλέτα.

Ο πρώτος που την έκανε μερικούς γύρους σήμερα το πρωί στην πίστα ήταν ο οδηγός εξέλιξης του εργοστασίου, ο Stefan Bradl.

Εμφανισιακά υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν αλλαγές και σε πολλές άλλες λεπτομέρειες και μη, που δεν φαίνονται με το μάτι.

Φαίνεται ότι για τις αλλαγές αυτές πήραν έμπνευση από την RS-GP της Aprilia, ή ακόμα και από την προηγούμενης γενιάς sportbike της Kawasaki, την ZX-10RR…

RC213V-2022-Honda-Bradl-MisanoTest-lhq1.jpg

Δείτε για παράδειγμα το εμπρός μέρος με τη ζελατίνα, το διαφορετικό airbox και τα αεροδυναμικά που πλέον έχουν μια κλίση προς τα κάτω!

Φρέσκια αρχή, λοιπόν, για την Honda που μετά τον 6ο τίτλο του Marc Marquez στη μεγάλη κατηγορία το 2019, έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Επιπλέον, με τον Marc απόντα λόγω του σοβαρού του τραυματισμού και έχοντας κάνει μεγάλο λάθος – όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων – να αφήσει τον Dani Pedrosa να πάει στην ΚΤΜ, στην Honda πολύ απλά έχασαν τελείως το «δρόμο» τους στην εξέλιξη.

Και με την πανδημία να αναγκάζει τους κατασκευαστές να έχουν φέτος, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, τις ίδιες μοτοσυκλέτες με πέρυσι, δεν ήταν εύκολο για τους Ιάπωνες να βγουν από το τέλμα αυτό.

Και κάπως έτσι πάρθηκε προφανώς η απόφαση για σημαντικές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα, η οποία τώρα αρχίζει το μακρύ ταξίδι της εξέλιξής της για να είναι έτοιμη τον Μάρτιο του 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 17:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon