.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 11:53

«Πρωταθλητής» στις πτώσεις, για την ώρα, ο Marc Marquez. Γιατί;

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει τις περισσότερες πτώσεις από κάθε άλλον πιλότο το 2021, ενώ έχει κάνει και δύο λιγότερους αγώνες από τους περισσότερους στο grid.

Ο Marc Marquez τα έδωσε όλα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αραγονία, κυνηγώντας τη νίκη απέναντι στον Pecco Bagnaia και την Ducati του.

Σε μια παρόμοια, αριστερόστροφη πίστα, το Sachsenring, ο Marquez είχε καταφέρει να κυριαρχήσει παρά τον τραυματισμό του. Αυτή τη φορά στην Aragon όμως, ο Bagnaia αποδείχτηκε ανίκητος.

Μετά τον αγώνα παραδέχτηκε ότι στο στρατόπεδο της Honda υπάρχει ανησυχία για τις πολλές πτώσεις.

«Ναι υπάρχουν αμφιβολίες, αλλά το δουλεύουμε», έλεγε. «Όπως είχα πει και στο Portimao, όταν επέστρεψα, περίμενα ότι πιο γρήγορα θα έβρισκα τον τρόπο να οδηγήσω και πάλι όπως πριν».

«Όμως ακόμα δεν μπορώ να οδηγήσω όπως θέλω. Κάθε φορά που προσπαθώ να οδηγήσω όπως παλιά, έρχεται η πτώση».

«Έτσι αναγκάζομαι και οδηγώ διαφορετικά και δεν μπορώ να οδηγήσω με φυσικό για μένα τρόπο. Όμως το βασικό είναι να γίνω και πάλι ανταγωνιστικός. Κι όταν οδηγείς με άλλο στυλ, δεν σημαίνει ότι είσαι και αργός».

«Μπορώ να είμαι γρήγορος με άλλον τρόπο, αλλά κάτι μας λείπει ακόμα. Δεν είμαι μόνο εγώ, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και πάνω στη μοτοσυκλέτα. Αν βελτιωθώ λίγο εγώ και λίγο η μοτοσυκλέτα, θα είμαστε και πάλι με τους μπροστά».

Λίγες ημέρες μετά τις παραπάνω δηλώσεις, ο Alberto Puig επισήμανε ότι η Honda δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο τη φιλοσοφία της σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της RC213V

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 11:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon