.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 10:52

Takahisa Fujinami - Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν

Ο εργοστασιακός αναβάτης Trial του HRC, Takahisa Fujinami, ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν του 2021, βάζοντας τέλος σε μια μακρά καριέρα 26 χρόνων.

Ο “Fujigas”, γεννημένος στις 13/01/1980 στη Mie της Ιαπωνίας, έχει στο ενεργητικό του 26 σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial, ρεκόρ αριθμό συμμετοχών, 168 βάθρα, 34 νίκες, 7 δεύτερες θέσεις, και έναν Παγκόσμιο Τίτλο.

Έκανε το ντεμπούτο του στην Ισπανία το 1996 στην ηλικία των 16 ετών, ενώ κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο το 2004.

Ο Fujinami έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ, όπως αυτό του νεότερου αναβάτη που κερδίζει αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Talheim το 1997 στην ηλικία των 17 ετών, αλλά και αυτό του γηραιότερου, φέτος στην Ιταλία, σε ηλικία 41 ετών!

Αυτή η μακρόχρονη παραμονή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial τον έχει αναδείξει ως τον αναβάτη με τις περισσότερες συμμετοχές -355 παρακαλώ- σε αγώνες κορυφαίου επιπέδου!

Και οι 34 νίκες του ήρθαν με μοτοσυκλέτα της Montesa-Honda, ενώ είναι ο πέμπτος αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στο Παγκόσμιο Trial, και τέταρτος στα βάθρα, πίσω από τους Toni Bou, Dougie Lampkin και Adam Raga -εκλεκτή παρέα.

Σημειώστε πως ο Fujinami είχε κερδίσει και 5 φορές το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα μεταξύ 1995-2021, ενώ έχει λάβει μέρος σε 15 Trial du Nations με την ομάδα της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon