.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 11:52

MotoGP – Κι όμως… η Honda δεν αλλάζει φιλοσοφία στην εξέλιξη της RC213V!

Το αφεντικό της Honda, ο Alberto Puig, επισημαίνει ότι η φιλοσοφία της Honda δεν θα αλλάξει εξαιτίας του τραυματισμού του Marc Marquez, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα επιστρέψει στον παλιό, καλό του εαυτό.

Στον προηγούμενο αγώνα της Αραγονίας, ο Marc Marquez πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή με τον Fransesco Bagnaia για τη νίκη, αλλά στο τέλος υπέκυψε μπροστά στον εκπληκτικό Ιταλό.

Η αριστερόστροφη πίστα της Aragon δεν άφησε να φανούν σε μεγάλο βαθμό οι περιορισμοί που ακόμα έχει ο Marquez στη δεξιά πλευρά του σώματός του.

Κι ενώ ο Ισπανός απέχει ακόμα από το να επιστρέψει στον παλιό, καλό του εαυτό, στην Honda δεν φαίνεται να ανησυχούν και ο Alberto Puig δηλώνει ότι δεν θα αλλάξουν φιλοσοφία στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας τους.

Παρά τα «πυρά» που δέχεται το εργοστάσιο για την προσήλωσή του στις ανάγκες και την κατεύθυνση που δίνει ένας οδηγός – κάτι που πλήρωσε πέρυσι και το πληρώνει και φέτος – τα πράγματα δεν φαίνεται τελικά να αλλάζουν.

honda-filosofia-Marquez-fpa2.jpg

Έτσι σε μεγάλο βαθμό η RC213V θα συνεχίζει να βασίζεται στην πληροφόρηση που θα δίνει κατά κύριο λόγο ο Marc Marquez και οι υπόλοιποι απλά θα ακολουθούν.

«Η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει επειδή ο Marc είναι τραυματίας εδώ και ενάμιση χρόνο», επιβεβαιώνει ο Puig.

«Δεν μιλάμε άλλωστε για έναν ακόμα οδηγό και δεν είναι ο καλύτερος οδηγός της Honda αλλά ο καλύτερος οδηγός του κόσμου!»

«Έχουμε μεγάλο συμβόλαιο έως το 2024 και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να του δώσουμε τη μοτοσυκλέτα που του αξίζει. Προφανώς και ο Pol είναι σημαντικός, αλλά το ρεκόρ του Marc είναι αυτό που είναι».

Στην Honda λοιπόν δεν τους ενδιαφέρει ότι στα 15 Grand Prix που ο Marquez έχασε λόγω του τραυματισμού του στην Jerez πέρυσι, το εργοστάσιο πήρε μόνο δύο βάθρα κάνοντας τη χειρότερή του σεζόν από το 1982!

honda-filosofia-Marquez-fpa3.jpg

Ούτε ανησυχούν ότι πλην του Marc Marquez που έχει καταφέρει να μπει στη δεκάδα (με δύο βάθρα φέτος) όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί τους είναι εκτός.

Τα παραπάνω λόγια του Alberto Puig σημαίνουν ότι η Honda πιστεύει και ποντάρει ότι ο Marc Marquez θα επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν πριν την Jerez του 2020, κυριαρχώντας και πάλι όπως έκανε από το 2013 και μετά.

Στο ερώτημα γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Marc θα επιστρέψει και πάλι στο επίπεδο αυτό, ο Alberto Puig απαντά: «Επειδή δεν φοβήθηκε ποτέ του».

«Στους πιλότους ο φόβος είναι που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που είναι μπροστά και στους άλλους».

«Οι άλλοι την πρώτη ημέρα, μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, είναι πίσω 8 δέκατα από τον πρώτο, μετά ένα δευτερόλεπτο, στη συνέχεια δύο και μετά πάνε σπίτι τους».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 11:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon