.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 10:15

Ο λόγος που ο Maverick Vinales είναι 100% βέβαιος ότι θα πετύχει με την Aprilia

Το ντεμπούτο του Maverick Vinales με την Aprilia δεν ήταν εντυπωσιακό. Κάθε άλλο. Κι όμως ο Ισπανός είναι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει με την RS-GP. Γιατί είναι τόσο σίγουρος;

Ο Maverick Vinales τερμάτισε 27.1’’ μακριά από τον νικητή του αγώνα στην Aragon και δεν πήρε ούτε ένα βαθμό στο ντεμπούτο του με τη μοτοσυκλέτα της Aprilia.

Κι όμως, μετά τον αγώνα ο Ισπανός ήταν χαρούμενος. Γιατί; Διότι αν και οδήγησε για πρώτη φορά την RS-GP, σημείωσε πρόοδο. Αυτό ήταν το ζητούμενο για το πρώτο του Σ/Κ στη νέα του ομάδα.

«Ο αγώνας ήταν θετικός για μένα επειδή κατάλαβα πολλά πράγματα για τη μοτοσυκλέτα και ειδικά πάνω σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψουμε», έλεγε ο Ισπανός.

«Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε γύρους για να μαθαίνουμε κι εγώ να συνηθίζω και να μπορώ να πιέζω περισσότερο τη μοτοσυκλέτα».

Vinales-100-sigouros-petixei-Aprilia-tnx2.jpg

«Είχα περίπου το ρυθμό που είχα και στις ΕΔ4 και δεν έχασα πρόσφυση που είναι σημαντικό. Στην αρχή του αγώνα ένοιωσα κάπως περιορισμένος γιατί δεν ήξερα τη μοτοσυκλέτα και δεν ήξερα πόσο θα μπορούσα να πιέσω».

«Στα μισά ένοιωθα καλά και προς το τέλος κατάφερα να πιέσω. Τώρα πρέπει να μαζέψουμε όλες τις πληροφορίες και να καταλάβω την ομάδα και να με καταλάβουν τι θέλω».

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα, όμως είμαι 100% βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό σήμερα ήταν μόνο το πρώτο βήμα».

Και στη συνέχεια μας αποκαλύπτει το λόγο που είναι αισιόδοξος.

«Στην αρχή έχανα πάνω από ένα δευτερόλεπτο στο γύρο, αλλά μετά που συγκεντρώθηκα είχα ένα πολύ καλό ρυθμό, αρκετά κοντά σ’ αυτόν των πρώτων».

Vinales-100-sigouros-petixei-Aprilia-tnx3.jpg

«Υπάρχουν σημεία που πρέπει να βελτιωθούμε, αυτό είναι ξεκάθαρο, ειδικά στους πρώτους γύρους του αγώνα. Όμως ένοιωθα καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα και ξέρω τι πρέπει να κάνουμε».

Τα λεγόμενά του επιβεβαιώνονται και από τους αριθμούς. Οι πιο αργοί χρόνοι του Ισπανού ήρθαν στην αρχή του αγώνα (1:50).

 Στο δεύτερο μισό και προς το τέλος όμως, είχε σταθεροποιηθεί στο μεσαίο 1:49 με τους τελευταίους 14 γύρους να έχουν μεταξύ τους διαφορά όχι μεγαλύτερη από μισό δευτερόλεπτο.

Αντίθετα ο ομόσταυλός του έκανε χρόνους στο ψηλό 1:48 στην αρχή, αλλά στο τέλος η φθορά των ελαστικών τον επηρέασε και ήταν πιο αργός από τον Vinales.

Έναν Vinales που πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το στυλ του, εκμεταλλευόμενος τις αρετές της Aprilia και αφήνοντας πίσω του τον τρόπο οδήγησης της Μ1 της Yamaha.

Vinales-100-sigouros-petixei-Aprilia-tnx4.jpg

«Πρέπει να βελτιωθώ πολύ στις εισόδους των στροφών γιατί είχα συνηθίσει να μπαίνω με ένα συγκεκριμένο τρόπο και τώρα πρέπει να τον αλλάξω. Χρειάζομαι χρόνο, όμως είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρω».

«Υπάρχουν θετικά σημεία, όπως ότι δεν είχα φθορά τόσο μεγάλη και μπόρεσα και πίεσα και προς το τέλος. Όλο αυτό είναι μια πρόκληση για μένα».

«Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, όμως η όλη κατάσταση μοιάζει σαν μια ευχή που πραγματοποιήθηκε και τώρα πρέπει να δουλέψω και να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο».

«Θα ήθελα να είμαι με τους μπροστά από τον πρώτο αγώνα, αλλά αυτό δεν είναι δίκαιο. Πρέπει να δουλέψω σκληρά και βήμα-βήμα θα βρεθούμε εκεί».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 10:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon