.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 12:24

Τι κρύβεται πίσω από το καλωσόρισμα του Rossi στον Dovizioso

Με τους δύο Ιταλούς να ετοιμάζονται να αγωνιστούν ως ομόσταυλοι, ο Rossi επιχειρηματολογεί για το πώς η Yamaha μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του Dovi.

Το πλάνο της Yamaha για τους επόμενους αγώνες αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τον ισχυρό άνδρα της Yamaha, τον Lin Jarvis.

Σύμφωνα με αυτό, ο Andrea Dovizioso θα επιστρέψει στο MotoGP μετά από 9 μήνες και θα πάρει τη θέση του Franco Morbidelli από το Misano και μετά.

Έτσι θα είναι ομόσταυλος με τον Valentino Ross, ενώ ο Ιταλοβραζιλιάνος θα πάει στην εργοστασιακή ομάδα, στη θέση του Maverick Vinales.

Οι δύο βετεράνοι θα μοιράζονται το γκαράζ της ομάδας της Petronas και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ουδέποτε – στις 36 σεζόν που έχουν και οι δυο αγωνιστεί στα GP – δεν έχουν υπάρξει ομόσταυλοι.

Και οι δύο έχουν αγωνιστεί για την Ducati και την Honda, αν και ποτέ δεν βρέθηκαν εκεί την ίδια χρονιά.

rossi-dovizioso-kalosorisma-fre2.jpg

Αυτό θα γίνει φέτος, έστω και για λίγους αγώνες μιας και στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν ο Valentino Rossi θα κρεμάσει την αγωνιστική του φόρμα.

Το καλωσόρισμα του Vale πάντως προς τον συμπατριώτη του ήταν αρκετά θερμό: «Είμαι χαρούμενος για τον Dovi», έλεγε ο Rossi. «Έχει μεγάλη εμπειρία, είναι γρήγορος κι έχουμε καλή σχέση».

«Δίνουμε μάχες μαζί από το 2008 και είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει. Νομίζω επίσης ότι έχει να προσφέρει στην Yamaha για να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα και είμαι χαρούμενος που θα είμαστε ομόσταυλοι».

Η εμπειρία και η οξυδέρκεια του Valentino Rossi βλέπει πιο μακριά από τα σχόλια κάποιων που δεν βλέπουν με καλό μάτι το γεγονός ότι μια ομάδα που υποτίθεται είναι εκεί για να φέρνει νέα ταλέντα στην Yamaha, έχει πλέον δυο οδηγούς πάνω από 35 χρονών.

Κι αυτό επειδή η Yamaha δεν πρέπει – και δεν φαίνεται – ότι θα κάνει το ίδιο λάθος με την Honda στην εξέλιξη της Μ1.

rossi-dovizioso-kalosorisma-fre3.jpg

Από το 2016 και μετά, όταν η μονομάρκα στο MotoGP άλλαξε, η Yamaha άρχιζε σταδιακά να αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερα προβλήματα, τα οποία ουκ ολίγες φορές έχει υπογραμμίσει ο Vale.

Είναι το γνωστό θέμα της πρόσφυσης στον πίσω τροχό και της επιτάχυνσης, το οποίο συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους οδηγούς της παρά τα διαστήματα των επιτυχιών που έχει η ομάδα.

Τα προβλήματα παραμένουν παρά τον εντυπωσιακό Fabio Quartararo, ο οποίος σαν άλλος Jorge Lorenzo έχει καταφέρει να τα ξεπεράσει με τις ικανότητές του και να οδεύει προς τον 1ο παγκόσμιο τίτλο του.

Με την προσθήκη του Dovizioso, η Yamaha κερδίζει πολύτιμη πληροφόρηση από έναν έμπειρο πιλότο που κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια (έστω κι αν του πήρε χρόνο) να βοηθήσει στην εξέλιξη και να κάνει την Ducati ικανή για νίκες.

rossi-dovizioso-kalosorisma-fre4.jpg

Η Yamaha έχει στην ομάδα εξέλιξης κι έναν άλλον πολύ έμπειρο οδηγό, τον Cal Crutchlow. Η συνεισφορά των δύο στην εξέλιξη της M1 θα είναι καθοριστική, για να μην βρεθεί ξαφνικά στη θέση της Honda.

Βέβαια ακόμα κι έτσι, θα πρέπει στο εργοστάσιο όχι μόνο ν’ ακούν την πληροφόρηση των έμπειρων οδηγών τους, αλλά και ως ένα σημείο να τις εφαρμόζουν.

Διότι μόλις πρόσφατα ο Luccio Cecchinello αποκάλυψε ότι και στην Honda οι άνθρωποι της ομάδας άκουγαν τι έλεγαν για την RC213V οι άλλοι αναβάτες, όμως το δέλεαρ (βλ. νίκες) να φτιάξουν μια μοτοσυκλέτα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Marc Marquez ήταν μεγάλο…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 12:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon