.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 13:50

Ο Lin Jarvis επιβεβαιώνει τα πλάνα της Yamaha – Από το Misano και μετά ο Morbido στην εργοστασιακή ομάδα κι ο Dovi στην Petronas

 

Ο επί τρία συνεχόμενα χρόνια δεύτερος στη βαθμολογία του MotoGP, Andrea Dovizioso, θα επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το Γύρο του Misano και μετά, ενώ ο Franco Morbidelli θα ανέβει στην εργοστασιακή ομάδα.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι σημερινοί αγώνες στο Silverstone, ο Lin Jarvis της Yamaha επιβεβαίωσε τα πλάνα της Yamaha για την μετά-Vinales εποχή της ομάδας.

Στη θέση του Ισπανού θα ανέβει από το Grand Prix του Misano και μετά ο Franco Morbidelli, όπως ήταν αναμενόμενο, ενώ τη θέση του Morbido στην Petronas θα πάρει ο Andrea Dovizioso!

Ο Ιταλός θα επιστρέψει από φέτος στο MotoGP και θα συνεχίσει την καριέρα του για τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο (2022).

«Το σχέδιο είναι να έχουμε τον Morbidelli στην εργοστασιακή ομάδα και τον Dovizioso στη δορυφορική από το Misano και μετά το 2022», δήλωσε ο Jarvis.

Ο Andrea Dovizioso έκανε πρόσφατα δοκιμές με την Aprilia, με την οποία είχε φτάσει μια ανάσα από το να συμφωνήσει για να οδηγήσει γι’ αυτή στο MotoGP από το 2022 και μετά.

Αντ’ αυτού ο Dovi τα βρήκε με την Yamaha, η οποία για τον αγώνα του Silverstone έχει στη θέση του Vinales τον Cal Crutchlow.

Ο Βρετανός όμως θα επιστρέψει στα καθήκοντά του ως οδηγός εξέλιξης και τη θέση του θα πάρει ο Morbidelli.

Ο Andrea Dovizioso θα είναι αυτός που θα πλαισιώσει τον Valentino Rossi στο γκαράζ της Petronas, η οποία ετοιμάζεται για τη νέα εποχή με την ανακοίνωση του καινούργιου σχήματος της ομάδας να γίνεται στο Γύρο του Misano.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 13:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon