.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 10:38

Τέλος εποχής για την Petronas SRT. Αποχωρεί οριστικά και από το MotoGP. Η επόμενη ημέρα, ο ρόλος της WithU και η επιστροφή του Dovizioso!

Εξελίξεις σαν χιονοστιβάδα στην περίπτωση της Petronas SRT, αφού μετά την εγκατάλειψη των projects σε Moto2 και Moto3, η ομάδα αποχωρεί και από τη μεγάλη κατηγορία. Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα;

Πριν από δύο εβδομάδες έγινε γνωστό πως η Petronas SRT θα έχανε το 2022 τον μεγάλο της χορηγό και ως συνέπεια αυτού, δεν θα είχε παρουσία στις μικρές κατηγορίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Χτες το βράδυ, με μια ακόμα επίσημη ανακοίνωση, έγινε γνωστό πως η ομάδα θα σταματήσει να υφίσταται με τη δομή που έχει φέτος. Το 2022 δεν θα υπάρχει Sepang International Circuit στο MotoGP.

Οι άνθρωποι (αρκετοί από αυτούς τουλάχιστον) που απαρτίζουν την ομάδα θα συνεχίσουν την πορεία τους στη μεγάλη κατηγορία, υπό διαφορετική διοίκηση.

Ο Razlan Razali και ο Johan Stigefelt, οι δύο ισχυροί άντρες της ομάδας, αναλαμβάνουν το έργο του να στήσουν μια νέα ομάδα, το όνομα της οποίας και οι λοιπές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο Misano.

Σημειώνουμε ότι για τις μικρές κατηγορίες είναι οριστική η απόφαση να της εγκαταλείψουν και μόνο στη μεγάλη κατηγορία θα συνεχίσουν με νέο όνομα και δομή.

petronas-srt-telos-epoxis-ght2.jpg

Αν και είναι σχετικά νωρίς, ωστόσο έχουμε μια αρκετά καλή εικόνα για το πώς θα είναι η σύνθεση της νέας ομάδας και το κυριότερο: ποιος θα είναι ο μεγάλος της χορηγός.

Η Ιταλική WithU φαίνεται ότι θα επωμισθεί αυτό το ρόλο και σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, μένουν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Βάσει αυτής, ο Andrea Dovizioso θα είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας για το 2022, ύστερα από απαίτηση της WithU η οποία είναι διατεθειμένη να αναλάβει και τα έξοδα για να έχει ο Dovi εργοστασιακή μοτοσυκλέτα.

Η στροφή του Andrea Dovizioso προς την Yamaha έρχονται την κατάλληλη στιγμή για τον Ιταλό, αφού οι συνομιλίες/επαφές με την Aprilia ναυάγησαν την τελευταία στιγμή.

Το πόσο κοντά έφτασαν οι συνομιλίες μπορείτε να το καταλάβετε, βλέποντας το url στην παρακάτω φωτογραφία. Είχε ήδη ετοιμαστεί και το σχετικό δελτίο τύπου για την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Aprilia-Dovizioso.

2021-08-27_10_24_44-https___www.aprilia.com_at_DE_aprilia-world_racing_andrea-dovizioso-to-race-for-.jpg

Το link – που φυσικά δεν υφίσταται πια ως σελίδα – είναι εδώ: https://www.aprilia.com/at_DE/aprilia-world/racing/andrea-dovizioso-to-race-for-aprilia-in-2022/

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Yamaha έρχεται για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας δεκαετίας σχεδόν, για να προσφέρει σανίδα σωτηρίας στην καριέρα του Ιταλού. Περισσότερα γι’ αυτό ΕΔΩ.

Ο ομόσταυλος του Andrea Dovizioso στη νέα ομάδα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Darryn Binder από την Moto3.

Το όνομα του Ν. Αφρικανού έχει ακουστεί για την ομάδα ήδη απ’ όταν ο Valentino Rossi ανακοίνωσε ότι θα σταματούσε την αγωνιστική του καριέρα φέτος.

Ο Binder, αν και έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για την άκρατη επιθετικότητά του, εν τούτοις παραμένει ο καλύτερος από τους αναβάτες της Petronas στις μικρές κατηγορίες.

Το βήμα από την Moto3 στη μεγάλη κατηγορία δεν είναι εύκολο, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, όπως απέδειξε η περίπτωση του Jack Miller. Ο ίδιος ο Binder όμως είναι αποφασισμένος να πετύχει, με τη βοήθεια και του αδερφού του, του Brad Binder, που ήδη αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία από το 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 10:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon