.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 13:47

MotoGP Silverstone ΕΔ1: Πρώτος ο Marc Marquez με μια πτώση 270χλμ/ώρα!

Μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα στη 2η στροφή της πίστας δεν στάθηκε αρκετή για να χάσει την πρώτη θέση από τις ΕΔ1 ο Marc Marquez.

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Marc Marquez στο Silverstone, με πολύ καλό ρυθμό ήδη από την πρώτη ημέρα.

Ωστόσο είχε και μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα – 270χλμ/ώρα περίπου – από την οποία ευτυχώς ο Marc ξέφυγε χωρίς να τραυματιστεί.

Τώρα θα περάσει από το Ιατρικό Κέντρο για προληπτικές εξετάσεις, προτού μπει και πάλι στην πίστα για τα δεύτερα ελεύθερα.

Ο Marc ήταν ένα τέταρτο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Aleix Espargaro της Aprilia, ο οποίος για μία ακόμη φορά δείχνει ότι έχει το ρυθμό να παλέψει για βάθρο.

Και με τον Maverick Vinales σύντομα να κάνει την εμφάνισή του στο γκαράζ της ομάδας, αυτός ο στόχος λογικά είναι ακόμα πιο κοντά.

Στην τρίτη θέση ήταν ο Fabio Quartararo με την M1 του και πίσω του ο Pol Espargaro, που ψάχνει την αγωνιστική του ανάταση αφού φέτος σε 11 αγώνες έχει μόλις 41 βαθμούς.

Ο Jack Miller έκλεισε την πεντάδα των πρώτων, μπροστά από τον Takaaki Nakagami και την Honda του. Η Honda που, παραδόξως, είχε όλες τις μοτοσυκλέτες της στη δεκάδα.

Πέρα από τον Ιάπωνα, τον Marc και τον Pol Espargaro, ο Alex Marquez ήταν στη δέκατη θέση και με διαφορά μόλις 9 δεκάτων από τον αδερφό του.

Ανάμεσα στους δύο πιλότους της LCR Honda πήραν θέση ο Alex Rins με την Suzuki του, ο Pecco Bagnaia με την Ducati και ο Johann Zarco.

Ο Rins είχε κερδίσει τον πρόσφατο αγώνα MotoGP που έγινε στο Silverstone, δίνοντας μάχες με τον Marc Marquez.

Από την άλλη, ο Joan Mir οδήγησε για πρώτη φορά μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα MotoGP στο Silverstone κι ήταν μόλις 15ος το πρωί.

Ο Cal Crutchlow έκανε το ντεμπούτο του με την Monster Yamaha και πήρε μια πολύ καλή 12η θέση, με διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον πρώτο!

Άλλος ένας οδηγός που έκανε ντεμπούτο σήμερα ήταν ο Jake Dixon της Moto2.

Ο Βρετανός μπήκε στην πίστα με τον πρώτο του γύρο να είναι 11 δευτ. πιο αργός από τους υπόλοιπους.

Σταδιακά όμως έβρισκε ρυθμό και τελείωσε τια ΕΔ1 με διαφορά τριών δευτερολέπτων από την κορυφή. Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην πρώτη του επαφή με μοτοσυκλέτα MotoGP.

MotoGP-FP1-Marc-Marquez-ftr1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 13:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon