.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 17:41

MotoGP Silverstone ΚΑΤ: Ο Pol Espargaro πήρε μια εκπληκτική pole position!

Μέσα από μια πολύ δύσκολη χρονιά, ο Pol Espargaro έδειξε το καλό του πρόσωπο και πήρε την pole position στο Silverstone!

Ο Pol Espargaro κατάφερε να κάνει κάτι που πολλοί θα χαρακτηρίζαμε «αδύνατον» πριν τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές: να πάρει την pole position!

Η χρονιά που διανύει φέτος είναι πάρα πολύ δύσκολη, κάτι που και ο ίδιος παραδέχτηκε στο parc ferme, με το νούμερο «8» να είναι ό,τι καλύτερο έχει πετύχει με την Honda φέτος σε αγώνα ή κατατακτήριες.

Και τώρα, σχεδόν από το πουθενά (αν και η Honda είχε δείξει καλά στοιχεία στο Silverstone από την Παρασκεύη) κατάφερε να πάρει την 1η θέση!

Μετά από πολλές πτώσεις και απογοητεύσεις φέτος, για τον Ισπανό αυτή η pole θα λειτουργήσει ως μια ένεση αυτοπεποίθησης για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Κατάφερε να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό όταν «έγραψε» το 1:58.889 που του χάρισε την pole με διαφορά μόλις 22 χιλιοστών από τον δεύτερο, τον Pecco Bagnaia.

MotoGP-QP-Silverstone-Bagnaia-ghj3.jpg

Ο τελευταίος ήταν επίσης χαρούμενος και έτοιμος για την πρώτη του νίκη στην κατηγορία αύριο. Μπορεί η Ducati να μην έχει την παράδοση με το μέρος της στο Silverstone, όμως ο Bagnaia δείχνει δυνατός.

Δεν έλειψαν και τα δράματα, ή καλύτερα τα «θαύματα», όταν είδαμε τον Jorge Martin να κάνει εξωγήινα πράγματα στο πρώτο κομμάτι της πίστας και να παίρνει την pole με 1,5’’ διαφορά από τον Espargaro!

Μέχρι να φανεί ότι έκοψε την πίστα για να κάνει αυτό το χρόνο, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας ότι μέσα σε ένα κομμάτι της πίστας κέρδισε τόσο χρόνο!!!

Όταν έγινε γνωστό ότι έκοψε δρόμο, υποβιβάστηκε στην 4η θέση, πίσω από τον Fabio Quartararo που ήταν μόλις 36χιλ πιο αργός από τον Pol Espargaro και θα ξεκινήσει τον αγώνα αύριο από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Γάλλος θα προσπαθήσει να μεγαλώσει κι άλλο τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία, που αυτή τη στιγμή είναι στους +47β.

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Jorge Martin, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του φέτος. Έχει αποδείξει και στο Silverstone ότι έχει το ρυθμό για να κυνηγήσει το βάθρο.

MotoGP-QP-Silverstone-Quartararo-ghj4.jpg

Μαζί του θα είναι ο Marc Marquez και ο Aleix Espargaro. Στην τρίτη σειρά είναι ο Jack Miller, ο οποίος έφτασε στις κατατακτήριες με την πρώτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών.

Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν κατάφερε να μεταφέρει τη δυναμική του αυτή και στις κατατακτήριες, αν και τελικά η 7η θέση είναι το καλύτερο δυνατό μετά το «ιδανικό» που για όλους είναι οι δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης.

Πάρα πολύ καλή παρουσία είχε και ο Valentino Rossi, ο οποίος έκανε τον 8ο χρόνο επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του πριν την έναρξη του Grand Prix για το πόσο του αρέσει το Silverstone.

Ο Johann Zarco ήταν 9ος και μπροστά από τους Alex Rins, Joan Mir και Brad Binder που έκλεισαν τη δωδεκάδα των πρώτων.

MotoGP-QP-Silverstone-PolEspargaro-ghj1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 17:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon